Uutuuslajikkeet esillä Okrassa

Boreal tuo ensi syksyn siemenkauppaan runsaasti uusia lajikkeita. Erityisesti ohran ja kauran lajikekehitys on viime vuosina ollut varsin nopeaa.

Boreal tuo ensi syksyn siemenkauppaan runsaasti uusia lajikkeita. Erityisesti ohran ja kauran lajikekehitys on viime vuosina ollut varsin nopeaa. Taustalla on pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ paitsi satoisuudeltaan, myös käyttöominaisuuksiltaan parempien lajikkeiden jalostukseen. Uudet lajikkeet tuovatkin merkittävää lisäarvoa koko elintarvikeketjuun.

Kauravalikoima täydentyy aikaisilla ja laadultaan elintarvikekäyttöön hyvin soveltuvilla Meeri- ja Riina-lajikkeilla. Ohrauutuuksia ovat isojyväiset monitahoiset Justus ja Severi sekä markkinoiden satoisin mallasohrakandidaatti Trekker. Myös nurmipuolella lajikevalikoima laajenee. Markkinoille tuodaan erittäin satoisa, nopean jälkikasvukyvyn omaava ja talvenkestävä Rhonia-timotei sekä nurminatauutuus Valtteri, joka tuo valikoimaan erityisesti satoparannusta.

  • Meeri on suurijyväisin aikainen kaura ja muiltakin laatuominaisuuksiltaan kasvuaikaluokkansa kärkeä. Sen myötä aikaisen kauran käyttömahdollisuudet myllykäytössä ja vientikaurana paranevatkin huomattavasti. Meeri on erittäin satoisa, vaikka on kasvuajaltaan yksi markkinoiden aikaisimmista lajikkeista.
  • Riina-kaura vakuuttaa viljelyvarmuudellaan. Se on huippusatoisa aikainen kaura, joka viihtyy erilaisissa viljelyolosuhteissa. Luja korsi ja hyvä taudinkestävyys varmistavat Riinan viljelyn onnistumista. Laatunsa puolesta Riina sopii kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin.
  • Justus on isojyväinen ohra, ja yksi satoisimmista monitahoisista lajikkeista. Lujakortinen Justus tuo parannusta myös monitahoisten ohrien taudinkestävyyteen.
  • Laadukas Severi on melko myöhäinen ja edustaa ohralajikkeiston satoisuuden kärkeä. Laadultaan Severi soveltuu hyvin rehun tuotantoon.
  • Kaksitahoinen mallasohrakandidaatti Trekker omaa erinomaisen sadontuottokyvyn ja laadun. Hyvää viljelyvarmuutta kuvastavat sopeutuminen eri maalajeille sekä luja korsi ja hyvä taudinkestävyys. Trekker tuottaa laadukasta, isojyväistä ja matalan valkuaispitoisuuden omaavaa satoa erilaisissakin oloissa.

Boreal on Okrassa mukana Farmit-yhteisosastolla (B-7). Tervetuloa tutustumaan lajikkeisiimme ja tapaamaan asiantuntijoitamme!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja