15.07.14

Tärkkelysohran suosituslajikkeita tuleville satovuosille

MTT:n koeaseman pelloilla Ylistarossa on tänä vuonna tärkkelysohran koeruutuja kasvamassa erillisessä kokeessa kymmenettä kertaa.

MTT:n koeaseman pelloilla Ylistarossa on tänä vuonna tärkkelysohran koeruutuja kasvamassa erillisessä kokeessa kymmenettä kertaa. Vuosien saatossa Ylistaron kokeissa on ollut monia ohralajikkeita, joiden joukosta nykyiset tärkkelysohran suosituslajikkeet on valittu. Lajikejalostajat ja –edustajat ovat tuoneet kokeeseen omia uusia tärkkelysohraehdokkaitaan. Näiden kasvua on seurattu ja satotuloksia tutkiskeltu yhdessä. Lajikeominaisuuksiltaan sopivimpia on listattu tärkkelysohran suosituslajikkeiksi. Käytännön viljely tuo lisätietoa lajikkeen ominaisuuksista laajemmassa viljelyssä, joten vuosien myötä suosituslajikkeiden luettelo onkin muotoutunut näiden molempien tietojen perusteella. Tänä vuonna kokeessa mittarilajikkeina ovat Elmeri ja SW Mitja. Kokeessa kasvaa yhteensä 24 eri ohralajiketta.

Tärkkelysohrakokeisiin voi käydä tutustumassa itsenäisesti koeasemalta löytyvien opasteiden avulla tai yhdistää koeruutukäynti Ylistarossa ti 29.7. järjestettävään Pohjanmaan Peltopäivään. Tervetuloa Pohjanmaan Peltopäiville!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja