19.12.14

LähiTapiolan ja MTK:n uusi yhteistyösopimus parantaa jäsenetuja

Tutustu uusiin maa- ja metsätila-asiakkaiden etuihin.

MTK:n ja LähiTapiolan uusi yhteistyösopimus allekirjoitettiin viime viikolla. Sopimus astuu voimaan vuoden 2015 alusta.

”MTK:n jäsenille tulevat vakuutusmaksualennukset ovat merkittävä lisäetu, joka omalla tilallani tuo MTK:n ja MHY:n jäsenmaksun moninkertaisena takaisin. Etu on todellinen, koska jäsenyys tarkistetaan säännöllisesti”, sanoo MTK:n johtokunnan toinen puheenjohtaja Mauno Ylinen, joka oli neuvottelemassa jäseneduista.

Ylinen arvostaa myös LähiTapiolan palvelun läheisyyttä ja joustavuutta.

”LähiTapiolan maa- ja metsätalousasiantuntemus on omaa luokkaansa, ja sen merkitys korostuu ennen kaikkea vakuutuksia otettaessa ja vahinkotilanteissa. LähiTapiolasta saan kaikki vakuutukset samasta paikasta ja voin hoitaa asioitani saman henkilön kanssa, joka tuntee maatilani, metsieni ja perheeni tilanteen. Asioita ei tarvitse joka kerta selittää alusta alkaen, ja siten asioiden hoito on sujuvaa.”

Mauno Ylinen innostaa niin MTK-liittoja ja -yhdistyksiä kuin metsänhoitoyhdistyksiä ottamaan vakuutusmaksuista saatavat alennukset aktiiviseksi jäsenhankinnan keinoksi.

”LähiTapiolan tuotteiden markkinointia kannattaa tehdä järjestön kaikilla tasoilla.”

Uudistetut edut

”Uudessa yhteistyösopimuksessa LähiTapiolan tarjoamat edut eriytyvät MTK-yhdistyksen ja metsänhoitoyhdistyksen jäsenille”, liiketoimintajohtaja Petri Pitkänen LähiTapiolasta kertoo.

Maatila- ja kotivakuutuksesta MTK-yhdistyksen jäsen saa 10 %:n alennuksen. Vastaavasti metsänhoitoyhdistyksen jäsen saa 10 %:n alennuksen koti- ja metsävakuutuksesta. Metsävakuutuksen alennus edellyttää asiakkaalta kokonaisasiakkuutta eli että asiakkaalla on lisäksi joko koti- tai maatilavakuutus.

Sekä maatila- että metsävakuutuksen etu nousee 15 %:iin, jos asiakkaalla on 10 000 euron sijoitus säästöhenkivakuutuksessa. Aiemminhan tähän korotettuun etutasoon pääsi maatilavakuutuksessa ainoastaan maatilalle tehdyn turvallisuuskartoituksen avulla.

”Tämä uusi vaihtoehto sopii erityisesti maatiloille, joilla aktiivisimman toiminnan vaihe on takana, eivätkä tuotantotoiminnan riskit ole enää suurimmillaan”, Petri Pitkänen muistuttaa.

Myös Mauno Ylinen tuo esiin, että erityisesti metsänomistajia ajatellen LähiTapiola tarjoaa puunmyyntituloille hyviä sijoitusvaihtoehtoja ja asiantuntevaa sijoitusneuvontaa.

”Vaihtoehtoja on useita, joista voi valita omaan elämäntilanteeseen sopivan, riippuen siitä, onko sijoitus pitkä- vai lyhytaikainen, minkälaista tuottoa odotetaan, millä riskillä ja mitkä ovat mahdollisuudet ottaa sijoitetut varat käyttöön”, Ylinen sanoo.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenedut edellyttävät jäsennumeron toimittamista LähiTapiolaan. Jäsennumerotieto otetaan vastaan LähiTapiolan alueyhtiöissä ja verkkosivuilla maaliskuun 2015 alusta. Olemassa oleviin koti- ja metsävakuutuksiin etu astuu voimaan toukokuusta 2015 alkaen sen mukaan, mikä on vakuutuksen vakuutuskausi. Etua ei ole mahdollista saada takautuvasti.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja