Anne Kerminen
18.06.15

Vauhtia alkaneeseen lannoitusvuoteen Englannista

Farmitin Kasvinviljelykanava järjesti perinteiseen tapaan matkan Englantiin Cereals - näyttelyyn. Näyttelyalue oli noin 64 ha laajuinen ja paikalla oli 500 näytteilleasettajaa.

Farmitin Kasvinviljelykanava järjesti perinteiseen tapaan matkan Englantiin Cereals - näyttelyyn. Näyttelyalue oli noin 64 ha laajuinen ja paikalla oli 500 näytteilleasettajaa. Suomalaista osaamista edustivat ainakin Valtra ja maalämpöpumppu yritys.

Tämän näyttelyn vahvuutena on erittäin näyttävä tuotteiden esillepano. Kentällä on perinteisten esittely- ravintolatelttojen lisäksi hienoja koeruutuja varsinkin lajikkeista ja kasvinsuojelusta. Täsmälannoitus on myös laajasti esillä useilla näyttelyosastoilla. Komeat vilja- ja öljykasviruudut saavat suomalaisen huokailemaan syvästi; niin pienellä siemenmäärällä sellaiset kasvustot. Ravinteita sen sijaan käytetään reippaasti ja tietysti aina jaettuna lannoituksena. Parhaan kasvun aikaan syysvehnän kerrottiin ottavan 3,5 kg typpeä päivässä, kokonaistyppimäärän ollessa yli 200 kg/ha. Rikki- ja kaliumlannoitus on myös vahvasti esillä alueen keveillä mailla.

Mitä sitten opittiin? Jos haluaa saada hyvän sadon ja kannattavuutta, viljelyyn pitää panostaa. Uudet satoisat lajikkeet tuottavat myös Suomessa hyvän sadon. Kasvu varmistetaan riittävällä lannoituksella ja kasvinsuojelulla. Tuotantopanosten käyttöä kannattaa tarkentaa lohkon sisällä, jotta niistä saadaan paras tulos. Uusi lannoitusvuosi on alkanut Suomessa. Tutustu Yaran lannoitusohjelmiin, ne auttavat sinua saamaan hyvän sadon.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja