Raimo Kauppila
19.06.14

Saksalaista viljelijää kiinnostaa Yaran Appsit ja jalkapallo

Saksan DLG-Feldtage –peltopäivien Yaran osastolla Ulrich Ortseifen kertoi, että osastolla eniten viljelijöitä kiinnostaa Yaran tarjoamat applikaatiot ja muut palvelut, joiden avulla pystytään paremmin vastaamaan kasvin ravinnetarpeisiin. Esimerkiksi lajikekohtaisella typpilannoitussuosituksella varustettu N-Tester –lehtivihreämittari on normaali käytäntö lisälannoitusta suunniteltaessa. Saksassa laitteita on jo 1800 kappaletta käytössä.

Uudet älylaitesovellukset, kuten CheckIT ja ImageIT, ovat esimerkkejä Yaran ravinne- teknologiaosaamisen yhdistämisestä.

Myös muilla osastoilla esiteltiin teknologiaratkaisuja aina traktorien automaattiohjauksesta lennokkeihin. Selvästi oli havaittavissa, että eurooppalaiset viljelijät kysyvät entistä enemmän uutta teknologiaa ratkaisujensa tueksi.

Erityistä huomiota herätti myös saksalaisten halu tunnustaa väriä jo ensimmäisen MM-jalkapallo-ottelun jälkeen. Radiosta kävi ilmi, että puolet saksalaisista miehistä katsoo mieluummin jalkapalloa kuin seurustelee vaimonsa kanssa.

Tavataan Okrassa ja jutellaan lisää Yaran uusista ratkaisuista (ja jalkapallosta)!

Teksti:
Raimo Kauppila
Aleksi Simula

Tuulikki Suihkonen

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja