Wellamo vakuutti vehnänviljelijät

Wellamo menestyy kasvuaikansa ansiosta kaikilla kevätvehnän viljelyalueilla ja tuottaa laadukasta myllyvehnäsatoa olosuhteiltaan vaikeinakin vuosina.

Päätyypin kevätvehnälajike Wellamo tarjoaa satoisuutta, laatua ja viljelyvarmuutta. Wellamo menestyy kasvuaikansa ansiosta kaikilla kevätvehnän viljelyalueilla ja tuottaa laadukasta myllyvehnäsatoa olosuhteiltaan vaikeinakin vuosina.

Myllylaatua luotettavasti

Jouni Ristimäki viljelee Wellamoa tottunein ottein tilallaan Punkalaitumella. Tilan lajikevalikoimassa se on ollut markkinoille tulosta saakka eikä tuleva kevätkään ole poikkeus. Ristimäen mukaan eniten Wellamossa miellyttävät sen viljelyvarmuus, satoisuus ja luontaisesti korkea valkuaispitoisuus.

- Se on varma laadukkaan sadon tuottaja. Kokemus on osoittanut, että valkuaispitoisuus ja sakoluku pysyvät korkeina kasvuolosuhteista riippumatta. Myllylaatuista satoa saatiin viime vuonnakin, kertoo Jouni Ristimäki.

Laadultaan Wellamo onkin erityisesti leipureiden mieleen; sen sitkon määrä on suuri ja laatu hyvä, samoin sakolukuominaisuudet. Korkealaatuisen sadon tuottamiseen panostetaan Ristimäen tilalla ja viljelytoimenpiteet ovat sen mukaiset; Wellamoille tehdään kaksi kasvinsuojeluruiskutusta ja lisätyppeä annetaan 10-15 kiloa kasvukauden aikana.

- Tarpeenmukainen ja riittävä kasvinsuojelu varmistavat laadukkaan sadon. Wellamo on erittäin lujakortinen lajike eikä lakoontuminen ole koskaan ollut ongelma, summaa Ristimäki.

Satoisuus vetoaa

Wellamo hurmasi viljelijät myös Metsämaalla. Lauri Halme kertoo heidän tilallaan lajikkeen olleen viljelyssä jo kolmena vuotena peräkkäin. Tänä keväänä se on yksinoikeudella tilan ainut kevätvehnälajike.

- Tykästyimme Wellaamoon erityisesti sen satoisuuden ja hyvän hehtolitrapainon vuoksi, tiivistää Lauri Halme.

Viime vuonna Wellamoa kasvoi yhteensä 70 hehtaaria ja keskisato ylsi haastavasta kasvukaudesta huolimatta yli 5,5 tn/ha. Jo myyntiin lähteneen sadon hehtolitrapaino oli vakuuttavasti keskiarvoltaan yli 81 kg. Tällä lajikkeella onkin hyvät valmiudet myös rehukäyttöä ajatellen.

Halmeen tilalla maat ovat olleet jo kymmenisen vuotta täysin suorakylvössä ja typpeä kevätvehnille on annettu aina kylvön yhteydessä. Tänä vuonna Wellamoa on kylvösuunnitelmissa noin 30 hehtaaria ja esikasveina toimivat sekä härkäpapu että erikoisempi kuituhamppu.

- Olen huomannut Wellamon tuottavan parhaiten satoa tilan hiesusavimailla, mutta pehmeämmilläkin maalajeilla on se voittanut satokisassa haastajansa, kertoo Halme.

Tutustu Wellamon lajikeominaisuuksiin

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja