Vuoden 2015 viljelijätukien viimeisten erien maksuaikataulu

EU:n suorien tukien toisten erien maksaminen alkaa 17.6. Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus ja eläintenhyvinvointikorvauksen ensimmäinen erä tulevat maksuun 23.6.

Maaseutuvirasto on julkaissut vuoden 2015 viljelijätukien viimeisten erien maksuaikataulun.

EU:n suorien tukien toisten erien maksaminen alkaa 17.6.

Perustuen loppuerän (noin 20 % tuen kokonaismäärästä), viherryttämistuen loppuerän (noin 10 %) sekä nuoren viljelijän EU-tuen loppuerän (noin 10 %) maksut alkavat 17.6.

Tukien ensimmäiset erät maksettiin joulukuussa 2015.

Lisää tukia maksuun 23.6.

Kesäkuun 23. päivä maksuun tulevat luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus sekä eläinten hyvinvointikorvauksen ensimmäinen erä (noin 85 % tuen kokonaismäärästä).

30.6. maksuun hyvinvointikorvauksen, ympäristökorvauksen sekä luomukorvauksen loppuerät

Eläinten hyvinvointikorvauksen loppuerä (noin 15 %) maksetaan 30.6. tiloille, joilla ei ole ollut valvontaa tai joilla ei ole havaittu puutteita valvonnassa. Tiloille joilla puutteita on havaittu, loppuosa maksetaan syyskuussa. Maksu siirtyy syyskuulle noin kuudella prosentilla tiloista.

Myös ympäristökorvauksen loppuerän (noin 20 %) maksuun vaikuttavat valvonnat. Korvauksen loppuosa maksetaan 30.6. tiloille, joilla ei ole ollut valvontaa tai valvonnassa ei ole havaittu puutteita. Tiloille joilla on puutteita tukiehtojen täyttymisestä, korvaus maksetaan vasta kun puutteiden vaikutus korvauksen määrään on laskettu. Tavoitteena on, että näille tiloille loppuerä maksetaan syyskuussa 2016. Maksu siirtyy syyskuulle noin kolmella prosentilla korvauksensaajista.

Luonnonmukaisen tuotannon korvauksen loppuerä (noin 20 %) sekä luonnonmukaisen tuotannon kotieläinkorotus tulevat myös maksuun 30.6. Ensimmäinen erä luomukorvauksesta maksettiin viljelijöille marraskuussa 2015.

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja