Perunan ja vihannesten tuottajahinnat nousseet, turkisnahkojen hinnat romahtaneet

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuoden toisella neljänneksellä 1,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tuottajahintojen laskuun vaikutti eniten turkisnahkojen hintojen romahdus.

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuoden toisella neljänneksellä 1,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tuottajahintojen laskuun vaikutti eniten turkisnahkojen hintojen romahdus. Turkisnahkojen hinnat putosivat lähes neljänneksen vuoden takaisesta. Ilman turkiksia kokonaisindeksi olisi 1,8 prosentin nousussa.

Perunan ja vihannesten tuottajahinnat ovat nousseet. Perunan hinta on noussut reilun kolmanneksen vuoden takaisesta. Vihannesten tuottajahinta puolestaan on noussut muutamalla prosentilla. Vehnä ja rehuohra taas ovat halvenneet.

Maidon tuottajahinta nousi hieman vuoden takaisista pohjalukemista. Kuitenkin edelleen maidon tuottajahinta on kaukana hinnan romahtamista edeltäneistä hinnoista. Eläintuotteiden hinnat laskivat kokonaisuudessaan 9,1 prosenttia. Erityisesti turkisten ja sianlihan tuottajahinnat laskivat.

Lähde: Tilastokeskus

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja