Maaseudun kehittämistukien sähköinen haku alkoi vilkkaasti

Maaseudun kehittämistukien hakijat ovat siirtyneet sähköiseen asiointiin. Hyrrä-palvelussa onkin haettu aktiivisesti esimerkiksi yritys- ja hanketukia.

Maaseudun kehittämistukien hakijat ovat siirtyneet sähköiseen asiointiin. Hyrrä-palvelussa onkin haettu aktiivisesti esimerkiksi yritys- ja hanketukia. Kaikkien ohjelmakauden 2014-2020 maaseudun kehittämistukien haut on nyt avattu. Viimeisimpänä avautuivat maatalousinvestointien, koulutus- ja yhteistyöhankkeiden sekä vesi- ja kyläverkkoinvestointien haut.

Päätöksiä syksyllä

Syksyllä alkaa päätöksenteko tänä keväänä tehtävistä maaseudun kehittämistukien hausta. Viljelijät saavat nuoren viljelijän aloitustuen ja maatalouden investointitukien päätöksiä syyskuussa. Nuoren viljelijän aloitustuen ensimmäinen erä maksetaan 31.10.

Hanke- ja yritystukien hakijat saavat ensimmäiset päätökset lokakuun lopulla. Hanke- ja yritystukien sekä maatalouden investointitukien maksuja voi hakea joulukuussa. Tuensaajat saavat päätökset näiden tukien maksatuksista sekä varsinaiset maksut tileilleen vuoden 2016 alussa.

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja