Syysrapsi Pioneer Maximus 06:n hurjat koeruutusadot

Keski-Ruotsissa vuosien 2007-2010 aikana on Pioneerin Maximus 06 lajikkeella saatu kokeissa keskimäärin 4620 kilon siemensato/ha. Vuosi sitten tällä puolikääpiöivällä hybridilajikkeella perustettiin Suomeen viisi viljelijäkoetta paikkakuntina Halikko, Siuntio, Vampula, Somero ja Lapua. Kolmesta viimeksimainitusta paikasta on sadot puitu koeruutupuimurilla. Somerolla Bernerin puimurilla, Vampulassa Yaran Kotkaniemen koeruutupuimurilla ja Lapualla MTT:n Ylistaron tutkimusaseman puimurilla. Näiden kolmen koepaikan keskimääräiseksi sadoksi muodostui 4760 kg/ha (Vampula 4714 kg, Somero 4760 kg Lapua 4807 kg). Silmiin pistävää on eri koepaikkojen satojen tasaisuus. Tämä on osoitus lajikkeen vahvasta sadontuottokyvystä tuottaa hyvä sato erilaisissa kasvupaikoissa ja vaihtelevissa sääoloissa.

Tänä vuonna monilla viljelijöillä olisi ollut kiinnostusta kylvää syysrapsia, mutta valitettavasti vapautuvaa peltoa ei juurikaan ehditty saada parhaaseen kylvöaikaan mennessä. Ensi kasvukaudeksi jo viljelysuunnitelmia tehtäessä kannattaa miettiä syysrapsin kylvömahdollisuus.

Berner Oy - Kasvinsuojelu ja Puutarhanhoito


AIHEESEEN LIITTYVÄÄ SISÄLTÖÄ

► Video
Pe, 12. syyskuu 2014.
Katso Boreal Kasvinjalostus Oy:n 20. juhlavuoden kunniaksi julkaistu video.
Pe, 12. syyskuu 2014.
VYR:in asiantuntijaraatilaiset arvioivat, että 85 – 90 % puinneista olisi saatu valmiiksi tämän viikon alkuun mennessä. Eniten puimatta on kevätvehnää.
To, 11. syyskuu 2014.
Viljelysuunnittelu siirtyy verkkoon selainkäyttöiseksi WebWisuksi. Jotta siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa, järjestämme WebWisun käytöstä verkkokoulutuksia syksyn aikana. Koulutus on maksuton....
Pe, 05. syyskuu 2014.
Lähipäiviksi ennustetut lämpöiset säät suosivat saunakukan sekä ohdakkeen ja valvatin torjuntaa kuminasta Matrigon 72 SG -valmisteella.
Pe, 15. elokuu 2014.
Suomalaisella viljalla on lukuisia käyttökohteita. Agrimarketilla on monipuolisimmat kanavat ja vahva ammattitaito ohjata viljasi oikeaan käyttötarkoitukseen.
Ke, 13. elokuu 2014.
Puinnit ovat alkaneet monin paikoin jo viime viikolla. Pelloilta on puitu ruista, aikaista ohraa ja kauraa, kuminaa sekä syysvehnää. Loppuviikon epävakaiset säät saattavat häiritä puintia....
► Video
Ti, 12. elokuu 2014.
Ammattilaiselta ammattilaiselle - Mukana viljelijän arjessa - Kasvun perustana sertifioitu siemen - Innovatiiviset rehuratkaisut - Maistuvimpien raaka-aineiden asialla - Tasapainoinen lannoitus - Vast...
Ti, 12. elokuu 2014.
Kalkituskaudesta nähtiin välähdys viikonloppuna Seinäjoella. Nordkalk osallistui Seinäjoella järjestettyyn Lakeuden Peltopäivään ja Pohjanmaan pellolla nähtiin myös kalkkivaunu levitystyössä. 
Pe, 08. elokuu 2014.
Boreal Kasvinjalostuksen 20-vuotis juhlaa juhlistettiin Avoimien ovien merkeissä 7.8. Jokioisilla. Päivän aikana Boreal esitteli laajasti toimintaansa ja uusia lajikkeitaan....