Rehumaissia testataan Hyvän Sadon kokeessa

Tiistaiaamuna entisille Raisioagron ruuduille Berner kylvi irlantilaisen Samcon valmistamalla maissinkylvökoneella Pioneerin jalostamaa rehumaissia.

Viikin Hyvän Sadon kokeeseen Bernerin ruuduille kylvettiin Äitienpäivänä uutta puolalaisen Danko kasvinjalostajan kehittämää Mandaryna- kevätvehnää. Kun Raisioagro luopui kisapaikasta, Bernerille avautui mahdollisuus tulla mukaan myös toisella kasvilla.

Tiistaiaamuna entisille Raisioagron ruuduille Berner kylvi irlantilaisen Samcon valmistamalla maissinkylvökoneella Pioneerin jalostamaa rehumaissia.

Ennen kylvöä tehtiin lannoitus ja kylvömuokkaus 10 cm syvyyteen. Kone kylvi maissin siemenet 5 cm syvyyteen paineilmalla toimivalla tarkkuuskylvökoneen yksiköillä, ruiskutti samalla maavaikutteisen rikkakasvivalmisteen ja lopuksi levitti maissirivien päälle auringon uv-säteilyn vaikutuksesta hajoavan kalvon.

Suojakalvon tarkoituksena on nostaa maan ja ilman lämpötilaa kalvon alla. Tämän menetelmän ansiosta maissi voitiin kylvää näin aikaisin, vaikka maan ja
ilman lämpötila on vielä varsin alhainen. Kasvukaudella ei enää tarvitse tehdä muita toimenpiteitä, koska nyt on jo rikkakasvit torjuttu ja maissilla ei ole tarvetta
tautien eikä hyönteisten torjuntaan. Sadonkorjuu odottaa 5 kuukauden kuluttua.

Maissin siemenet kylvettynä suojakalvon alle. Yhden kalvon alle kylvetään kaksi maissiriviä
Kylvömonitori varmistaa että kone kylvää halutun määrän siementä hehtaarille

Ruiskutuspaineen mittari sekä pneumaattisen kylvökoneen alipainemittari

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja