04.06.15

Senkor SC 600 hyväksytty kuminalle rikkakasvien torjuntaan

Uudelle nestemäiselle Senkor SC 600 –valmisteelle on Tukes 3.6.2015 myöntänyt Minor Use käyttöluvan kuminan rikkakasvien torjuntaan perustamisvuonna ennen kuminan taimettumista.

Uudelle nestemäiselle Senkor SC 600 –valmisteelle on Tukes 3.6.2015 myöntänyt Minor Use käyttöluvan kuminan rikkakasvien torjuntaan perustamisvuonna ennen kuminan taimettumista. Lupa on voimassa neljä käyttövuotta eli 30.9.2018 saakka.

Kuminalla rikkakasvien torjunnassa on tähän asti suositeltu ensimmäiseen ruiskutukseen Goltix WG:n ja Fenix- valmisteiden seosta. Nyt on järkevää vaihtaa Goltixin tilalle Senkor SC 600 kahdesta syystä:

  1. Senkorin teho erityisesti kuminan haitallisempaan rikkakasviin, saunakukkaan, on selvästi Goltixia parempi
  2. Senkorin käyttökustannus on vain 10-14 €/ha, (alv. 0 %), vastaavasti Goltixilla kustannus on tähän verrattuna noin nelinkertainen.

Kuminan rikkakasvien torjuntaan saadaan uudella Senkor SC 600 valmisteella merkittävästi lisää tehokkuutta ja kustannussäästöä. Tässä pellossa ruiskutus tulee ajankohtaiseksi viikonvaihteessa.
Senkor SC 600 –valmistetta käytetään kylvövuoden keväällä rikkakasvien torjuntaan 2-3 vrk ennen kuminan taimettumista. Käyttömäärä on 0,25-0,30 l/ha maalajista ja maan kosteudesta riippuen. Kumppaniksi lisätään aina Fenixiä 0,7-1,0 l/ha. Niillä lohkoilla, jossa on aiempina vuosina on rikkakasvina runsaasti pelto-orvokkia, kannattaa mukaan lisätä vielä Stomp –valmistetta 2,0 l/ha.

Ruiskutushetkellä kostea maa parantaa kaikkien näiden valmisteiden tehoa maan kautta. Jos pellossa esiintyy myös heinämäisiä kasveja tai kookkaita siemenrikkakasveja, seokseen on järkevää lisätä mukaan vielä glyfosaattia 1,0-1,5 l/ha. Toinen käsittely tehdään kuminan 1- lehtiasteella Fenixin ja Lentagranin seoksella tai kolmoisseoksella Fenix + Lentagran + Goltix.

 Ensimmäiseen torjuntakäsittelyyn kannattaa usein lisätä glyfosaattia. Kuvat Somerolta 3.6.2015

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja