Miten hoidetaan kasvinsuojelu kerääjäkasvin kanssa?

Tukes on saanut paljon yhteydenottoja koskien kasvinsuojeluaineiden käyttöä kasvustoissa, joissa aluskasvina käytetään kerääjäkasvia.

Tukes on saanut paljon yhteydenottoja koskien kasvinsuojeluaineiden käyttöä kasvustoissa, joissa aluskasvina käytetään kerääjäkasvia. Kysymyksiä on tullut siitä, voiko kasvinsuojeluvalmistetta käyttää, vaikkei sitä ole hyväksytty kerääjäkasville. Tukes linjaa, että tällaisissa kasvustoissa käytetty kasvinsuojeluaine ei tarvitse olla kerääjäkasveille hyväksytty.

Huomioi seuraavat asiat kerääjäkasveihin ja kasvinsuojeluaineisiin liittyen:

  • Kasvinsuojelussa on varmistettava, ettei käytettävä valmiste vioita tai tuhoa kerääjäkasvia, tällöin kerääjäkasvi ei enää toimi ravinteiden kerääjänä.
  • Jos kasvinsuojelutoimenpide kohdistuu kerääjäkasviin, esimerkiksi siitä halutaan torjua rikkakasvit, pitää valmiste olla hyväksytty kyseiselle kasville.
  • Jos kerääjäkasvi korjataan sadoksi ja käytetään elintarvike- tai rehutuotantoon, käytettävän kasvinsuojeluaineen on oltava hyväksytty kerääjäkasville ja huomioon pitää ottaa myös mahdolliset varoajat.

Käytettävän valmisteen myyjä tai luvan haltija antaa lisätietoja kasvinsuojeluaineiden vaikutuksista kerääjäkasveille.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Lue lisää kerääjäkasveista Farmitista

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja