Pohjanmaan Peltopäivässä syyskasvit mukana

Pohjanmaan Peltopäivä järjestetään toisen kerran Ylistaron Luken tutkimusasemalla heinäkuun 28. päivänä 2016.

Pohjanmaan Peltopäivä järjestetään toisen kerran Ylistaron Luken tutkimusasemalla heinäkuun 28. päivänä 2016. Vuoden 2014 tapaan myös Petla tulee olemaan tapahtumassa vahvasti esillä.

Aiempiin Peltopäiviin tulee nyt uutuutena mukaan syyskasvien esittely Ruotsin Borjebyn näyttelyn tapaan. Koska ilmaston muuttumisen seurauksena sade – ja kuivuusjaksot yleistyvät, on syyskasveilla keväällä kylvettyjä kasveja paremmat mahdollisuudet menestyä. ViljelijänBernerin näyttelyalueelle on kylvetty kolmea eri Pioneerin syysrapsilajiketta, joista kahdella lajikkeella on kaksi eri kylvöaikaa. Syysrukiista on mukana uusi hybridilajike Magnifico ja syysvehnästä Itävallan vuoristo-olosuhteisiin kehitetty hyvin aikainen Emilio- lajike.

Pioneer Maximus 06 -lajikkeessa on kaksi kylvöaikaa eli 30.7. ja 11.8. Kuvassa aikaisemman kylvöajan kasvustoa.
Pioneer Maximus PX 113 lajikkeesta myös kaksi kylvöaikaa, kuvassa aikaisempi 30.7.


Pioneer Maximus PT 242
Ensimmäistä kertaa Suomessa on kokeissa Pioneerilta möhöjuurta kestävä lajike PT 242.

Kylvöpäivä oli 11.8. Kasvukauden päättymisen jälkeen tämän lajikkeen juuristossa ei tavattu yhtään möhöjuurta, kun vastaavasti muilla lajikkeilla möhöjuurta esiintyi.

Kaikki syysrapsilajikkeet on käsitelty 11.9. Juventus- valmisteella 0.1 l/ yksi kasvulehti. Mukana oli myös Zoom -lehtilannoitetta 1,5 l/ha.

viljelijänberner.fi

Uusi hybriidiruislajike Magnifik on kylvetty 2.9.
Itävallassa jalostettu Emilio syysvehnälajike on kylvetty 11.9. Lajikkeen suurin mielenkiinto kohdistuu sen aikaisuuteen.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja