Tehoa ongelmarikkoihin viileälläkin kelillä

Viime kesänä ruiskutuskelit olivat kaiken kaikkiaan kortilla. Lisähaastetta ruiskutustyöhön tuli jos tankissa oli korkean lämpötilavaatimuksen tuotteita kuten MCPA:ta, TRIO-tuotteita tai Ariane S:ää. Näiden tuotteiden optimikeliä viime rikkaruiskutuskaudella oli vain joitain tunteja. ViljelijänBernerin Lancelot Classic Twin onkin tarpeellinen uutuustuote viljan rikkatorjuntaan, sillä sen etuna on esimerkiksi teho ohdakkeeseen, valvattiin ja pujoon viileälläkin kelillä.

Viime kesänä ruiskutuskelit olivat kaiken kaikkiaan kortilla. Lisähaastetta ruiskutustyöhön tuli jos tankissa oli korkean lämpötilavaatimuksen tuotteita kuten MCPA:ta, TRIO-tuotteita tai Ariane S:ää. Näiden tuotteiden optimikeliä viime rikkaruiskutuskaudella oli vain joitain tunteja.

ViljelijänBernerin Lancelot Classic Twin onkin tarpeellinen uutuustuote viljan rikkatorjuntaan, sillä sen etuna on esimerkiksi teho ohdakkeeseen, valvattiin ja pujoon viileälläkin kelillä. Saunakukkatehoa riittää myös talvehtiviin saunakukkiin, joten tuote on hyvä syysviljoillekin. Valmis pakettiratkaisu sisältää Lancelot ja Premium Classic SX –tuotteet 10-12,5 hehtaarille.

Lancelotin kaksi tehoainetta

Lancelot on kaikille viljoille tarkoitettu rikkakasvien torjunta-aine. Valmisteessa on kahta eri tavalla vaikuttavaa tehoainetta: aminopyralidia ja florasulaamia. Niiden ansiosta sillä on laaja teho leveälehtisiin rikkakasveihin. Lancelot sopii erinomaisesti niin syys- kuin kevätviljojenkin rikkakasvien torjuntaan. Raemaisen Lancelotin kanssa tulee käyttää kiinnitettä.

Viisi astetta lämpöä riittää

Lancelotin teho ei ole lämpötilasta riippuvainen vaan ruiskutus voidaan aloittaa, kun ilman lämpötila on +5oC astetta. Hyvän tehon varmistamiseksi alhaisissa ruiskutuslämpötiloissa on tärkeää havainnoida, että rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa. Lancelot tehoaa pääasiassa lehtien kautta. Lancelotin ruiskutus tulee tehdä viimeistään viljan korrenkasvun alussa (BBCH 32). Lancelot sopiii erinomaisesti seoksiin useimpien kasvinsuojeluaineiden kanssa. Hukkakaura-aineiden kanssa tuotetta ei pidä sekoittaa.

Classic SX laajentaa tehon

Lancelot Classic Twin paketti sisältää 250 g Lancelottia ja 150 g Premium Classic SX:ää. Kompaktinkokoinen paketti riittää 10-12,5 hehtaarille riippuen rikkatilanteesta ja olosuhteista. Premium Classic SX on tarpeen erityisesti paremman savikkatehon saamiseksi. Syysviljoille korkeampi määrä on usein paikallaan. Kevätviljoilla, joilla ei ole erityistä ongelmaa esimerkiksi talvehtineista saunakukista, ohdakkeista tai valvateista voidaan mennä pienemmällä määrällä.

Viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja