Tärkkelysohra toimitukset edelleen ruuhkautuneet

Kolmen ensimmäisen kuukauden ohran käyttö Koskenkorvan tehtaalla on ollut lähes 49 milj.kg.

Koskenkorvan tehtaalle on tammi-helmikuun vaihteesta lähtien otettu vastaan pelkästään sopimuksilla tuotettua tärkkelysohraa. Toimitusaikoja annettiin jo tuolloin kuukauden päähän ja edelleenkin täytyy varautua siihen, että toimitusajan saa vasta muutamien viikkojen päähän. Kaikki tärkkelysohrasopimuksilla tuotetut ohrat saadaan kuitenkin vastaanotettua heinäkuun loppuun mennessä.

Omasta ohratoimituksesta kannattaa olla yhteydessä aina hyvissä ajoin meille Altiaan tai omaan viljaliikkeeseen, niin haluttu toimitusajankohta voidaan ottaa huomioon. Tämän kevään ruuhkatilanne johtuu siitä, että varastot täyttyivät tammikuussa, kun ohra lähti vauhdilla liikkeelle ja varastojen täytyttyä vastaanotto on sopeutettu käytön mukaan. Kolmen ensimmäisen kuukauden käyttö on ollut lähes 49 milj.kg.

Nyt samalla on ajankohtaista varmistaa tulevan satovuoden ohratoimitusten onnistuminen tekemällä tärkkelysohrasopimus. Sopimuksella on etuna myös tärkkelyslisä, joka on tänä vuonna tuonut 6 €/tn laatulisän perushintaan 43 prosentille sopimusviljelijöistämme.

Vastaanotetun tärkkelysohran tärkkelyspitoisuus ja siitä maksettu laatulisä

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja