20.04.16

Kuminan lannoituksen aika on nyt!

Kumina on selviytyjä. Talvi oli liian ankara monille syyskasveille mutta kumina kesti hyvin niin kylmän kauden kuin myös seisovan veden ja jään aiheuttaman rasituksen. Kasvu on alkanut ja on kevätlannoituksen aika. Ensimmäiset lannoitukset tehtiin jo viikolla 15 ennen tämän sateisemman sääjakson alkua.
Lohkojen taas kuivuttua koneita kantavaksi, on lannoituksia jatkettava.
Kumina on selviytyjä. Talvi oli liian ankara monille syyskasveille mutta kumina kesti hyvin niin kylmän kauden kuin myös seisovan veden ja jään aiheuttaman rasituksen. Kasvu on alkanut ja on kevätlannoituksen aika. Ensimmäiset lannoitukset tehtiin jo viikolla 15 ennen tämän sateisemman sääjakson alkua. Lohkojen taas kuivuttua koneita kantavaksi, on lannoituksia jatkettava.
Satovuoden kumina lannoitetaan pellon fosforiluokan edellyttämällä tavalla. Jos P-luku on hyvä tai korkea, on Yara Bela Suomensalpietari oikea valinta. Jos typpeä halutaan 70 kg/ha tarvitaan salpietaria 259 kg/ha. Jos P-luku on välttävä tai huononlainen, on YaraMila Y3 oikea valinta. Sen annos samalla typpitasolla on 304 kg/ha. Talvehtineisiin saunakukkiin ei kevään ruiskutuksilla saada riittävän hyvää tehoa.
Pyydä tarjous lannoitteista Viljelijän Berneriltä
Tälle lohkolle YaraMila Pellon Y3 oli sopivin lannoite.
Mauri Salmi lannoittaa 2. vuoden kuminakasvustoa Somerolla 15.4.2016

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja