Uutta ajattelua kasvunsäädemarkkinoille

Cerone osoittautui kasvunsäädekokeissa erinomaiseksi yksin tai seoksessa Soniksen kanssa.

Cerone tekee uuden tulon kasvunsäädemarkkinoille -uudet käyttöohjeet ja uusi tapa käyttää

Cerone-kasvunsäädettä on testattu hyvin menneenä kesänä sekä yksin että seoksena Soniksen kanssa. Uusituilla käyttömäärillä valmiste on osoittautunut turvalliseksi ja tehokkaaksi kasvunsääteeksi myöhäisissä käsittelyissä. Ceronen ja Soniksen seos on kustannustehokas ratkaisu, jossa molempia valmisteita käytetään pieniä määriä. Cerone 0,2 l/ha + Sonis 0,15 l/ha seos lyhensi kortta parhaimmillaan 13-14 cm. Myös mm. Cerone 0,7 l/ha annoksella lyhensi kortta selkeästi. Kokeissa ohrat eivät menneet lakoon, mutta sadonlisää tuli parhaimmillaan noin 500 kg/ha. Sivuversoja ja niihin kehittyviä tähkiä kehittyi enemmän. Myös juuristo vahvistuu Cerone-käsittelyllä.

Ceronen käyttö:

Ruiskutus viljan lippulehtivaiheessa-ennen tähkän esille tuloa. Kasvuston ollessa rehevä ja laonuhan ollessa suuri voi monitahoiset ohrat käsitellä jo 2-solmuvaiheessa.

Monitahoiset ohrat ja kevätvehnä: Cerone 0,3-0,7 l/ha tai Cerone 0,2-0,3 l/ha + Sonis 0,1-0,15 l/ha. Seoksen max. annos 0,4 l/ha.

Mallasohra: Cerone 0,3-0,4 l/ha tai Cerone 0,2 l/ha + Sonis 0,1 l/ha. Älä suosittele Ceronea lyhytkortisille lajikkeille.

Rukiilla (populaatiorukiit): Cerone 0,75-1,5 l/ha tai Cerone 0,4-0,5 l/ha + Sonis 0,1-0,3 l/ha. Seoksen max. annos 0,7 l/ha. Hybridirukiilla on suositeltavaa käyttää alhaisempia annoksia.

Syysvehnä: Cerone 0,5-1,0 l/ha tai Cerone 0,3-0,4 l/ha + Sonis 0,1-0,2 l/ha. Seoksen max. annos 0,5 l/ha.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja