17.05.16

Eläinten hyvinvointikorvaus maksuun kahdessa erässä

Maaseutuvirasto tiedottaa, että vuoden 2015 eläinten hyvinvointikorvauksen maksaminen alkaa kesäkuun lopulla. Tuki maksetaan kahdessa erässä, jotta kaikki hakijat saavat mahdollisimman suuren osan korvauksesta jo kesäkuussa.

Maaseutuvirasto (Mavi) tiedottaa, että vuoden 2015 eläinten hyvinvointikorvauksen maksaminen alkaa kesäkuun lopulla. Tuki maksetaan kahdessa erässä, jotta kaikki hakijat saavat mahdollisimman suuren osan korvauksesta jo kesäkuussa. Yhteensä tukea maksetaan noin 6 400 tilalle.

Ensimmäisen erän suuruus noin 85 prosenttia

Ensimmäinen erä maksetaan kaikille hyvinvointikorvaukseen oikeutetuille tiloille ja sen suuruus on noin 85 prosenttia korvauksen kokonaismäärästä. Toinen erä maksetaan kesäkuussa tiloille, jotka eivät ole olleet valvonnassa tai joissa ei ole havaittu puutteita valvonnassa. Tiloilla joilla puutteita on havaittu, tuet maksetaan vasta tukilaskennan valmistuttua. Noin 400 tilan toisen erän maksu siirtyy syyskuulle.

Kesäkuussa maksuun loput vuoden 2015 viljelijätuista

Hyvinvointikorvauksen lisäksi kesäkuussa tulevat maksuun myös toiset erät EU:n eläinpalkkiosta, perustuesta, viherryttämistuesta, nuoren viljelijän EU-tuesta, peltokasvipalkkiosta, ympäristökorvauksesta, luonnonmukaisen tuotannon korvauksesta. Toiset erät maksetaan myös ympäristösopimuksista: kosteikon hoito ja maatalousluonnon monimuotoisuuden ja maiseman hoito. Lisäksi Mavi maksaa kesäkuussa myös luonnonaittakorvauksen ja luonnonmukaisen tuotannon kotieläinkorotukset, sikatalouden ja maidontuotannon EU-kriisituet sekä lammas- ja vuohipalkkion.

Lähde: Mavi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja