Tukkien hinnat ovat nousseet korkealle

Kuusitukin hinta on noussut historiallisen korkeaksi. Mäntytukin ja koivutukin hinnat ovat niinikään nousseet viime kuukausina. Kuitupuiden hintakehitys on ollut vakaa. Kaikki edellytykset vilkkaalle puukaupalla ovat olemassa sekä hinnan että kysynnän puolesta.

Kysytyimpiä puukaupan kohteita ovat mänty- ja kuusitukkivaltaiset uudistushakkuut. Myös kesäkorjuukelpoisten harvennusleimikoiden kysyntä on hyvä. Energiapuuta ostetaan kaikilla kauppamuodoilla. Osoitteesta www.metsaliitto.fi saat ostoesimiesten yhteystiedot ja tietoa puun hintakehityksestä. Lisäksi voit jättää sivulla tarjouspyynnön ja laskea sivun laskurin avulla alustavan hinta-arvion puukaupallesi.

Elokuun alussa uusiutuvissa metsänhoitosuosituksissa metsän uudistamiskypsyyden kriteerit alenevat. Tämä lisää uudistuskypsien metsien määrää 200 miljoonalla kuutiometrillä. Se tuo monelle metsänomistajalle tervetulleen mahdollisuuden aikaistaa hakkuutulojensa käyttöä tai sijoittamista.


AIHEESEEN LIITTYVÄÄ SISÄLTÖÄ

Ma, 05. toukokuu 2014.

Palax järjestää juhlavuoden kunniaksi klapikoneen hyväntekeväisyys-huutokaupan.

Pe, 02. toukokuu 2014.

Metsänomistajan kannattaa seurata metsätilansa kuntoa.  Säännöllinen hoito vähentää metsätuh

Ke, 19. maaliskuu 2014.

Palax vaihtokampanja Agrimarketissa: Vähintään 2 000 € hyvitys Power 70 tai KS35 Ergo -klapikonee

Ma, 20. tammikuu 2014.

Talletuskorot ovat jämähtäneet alas. Pörssikurssit ovat yllätyksiä täynnä.

To, 16. tammikuu 2014.

Ensi vuoden alusta 20 prosenttiin laskeva yhteisövero voi lisätä osakeyhtiömuotoisen metsäomistuk