Hae vinkit tuottavaan nurmentuotantoon Borealin osastolta KoneAgriasta

Borealilla nurmilajien- ja lajikkeiden jalostuksessa tärkeimpiä tavoitteita ovat hyvä talvenkestävyys, satoisuus ja tietysti sadon ruokinnallinen laatu, joka varmistetaan kiinnittämällä huomiota erityisesti rehun sulavuuteen.

Oikean nurmikasvin ja -lajikkeen valinta on ensiarvoisen tärkeää nurmen viljelyn kannattavuutta parannettaessa. Valintaan vaikuttavat tilan säilörehun määrälle ja laadulle asetetut tavoitteet, peltolohkojen maalajit ja kunto sekä korjuustrategia. Korjuustrategian osalta on otettava huomioon, että nurmikasvilajikkeet eroavat toisistaan sekä ominaisuuksiltaan että kehitysrytmiltään.

Tänä vuonna laadussa alueellisia eroja

Tänä vuonna sekä timotei että nurminata ovat tuottaneet suuria satoja koko maassa, mutta laadussa on ollut paljon alueellista ja jopa lohkokohtaista vaihtelua runsaista sateista johtuen.

– Nurmisadot ovat tänä vuonna olleet määrällisesti suuria, mutta laatu on osassa maata ehtinyt kärsiä ennen kuin pelloille on päästy niittämään, kertoo nurmikasvien jalostaja Mika Isolahti Borealita.

Isolahden mukaan märkyyden aiheuttamia ongelmia korjuussa oli sekä ensimmäisen että toisen sadon osalta. Kolmas sato sen sijaan ajoittui säiden puolesta ehkäpä parhaimpiin olosuhteisiin.

– Etenkin ensimmäisen korjuun ajoitus oli tänä vuonna tärkeää. Sateista muodostui ongelmia, mikäli aloitus viivästyi, Isolahti kertoo.

Boreal on mukana KoneAgriassa 6.-8.10.2016.

Tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa lajikevalinnoista ja muista nurmien tuotantoon liittyvistä asioista. Löydät meidät Farmit-yhteisosastolla (A400). Tervetuloa!

Tutustu Borealin nurmikasvivalikoimaan

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja