26.09.16

AIV-tuoteperhe uudistuu

Suomen suosituin rehunsäilönnän tuoteperhe uudistuu syksyllä. Tuoteportfolio täydentyy kokonaan uudella, koneystävällisellä rehunsäilöntäaineella. Lokakuussa myyntiin tulevat tuotteet vastaavat asiakkaiden toiveisiin.

Suomen suosituin rehunsäilönnän tuoteperhe uudistuu syksyllä. Tuoteportfolio täydentyy kokonaan uudella, koneystävällisellä rehunsäilöntäaineella. Lokakuussa myyntiin tulevat tuotteet vastaavat asiakkaiden toiveisiin.

Täysin uutena tuotteena AIV-tuoteperheeseen saadaan kotimainen AIV Pro NC. Se sisältää runsaasti natriumia, joka tutkimusten perusteella lisää rehun maittavuutta. Uutuustuote on suunniteltu esikuivatulle rehulle, ja sen kehitystyössä on ajateltu erityisesti pyöröpaaleihin rehua tekeviä viljelijöitä. AIV Pro NC on koneystävällinen tuote, sillä se on luokiteltu ärsyttäväksi syövyttävän sijaan.

Myös suositut AIV 2 Plus- ja AIV Ässä -tuotteet uudistuvat. Jatkossa niiden sisältämän hapon luonnetta pehmittää natriumformiaatti ammoniumformiaatin sijaan, ja tuotteiden nimet muuttuvat muotoon AIV 2 Plus Na ja AIV Ässä Na. Muutoin näiden tuotteiden koostumukset on säilytetty ennallaan. AIV Nova Se puolestaan poistuu tuotevalikoimasta. Tuoteuudistus pohjautuu EU-rehulainsäädännön muutoksiin.

– Nämä pienet koostumusmuutokset eivät vaikuta tuotteiden käyttöön. Niiden säilöntäteho on testattu ja todettu yhtä varmaksi kuin mihin viljelijät ovat vuosikymmenten aikana tottuneet. Muutokset näkyvät lähinnä Oulun tehtaan valmistusprosessissa, AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen kertoo.

Ammoniumformiaatin poistuminen sinänsä ei vaikuta tuotteiden käyttömääriin tai suosituksiin. Tiloilla ja varastoinnissa voi käyttää samoja astioita kuin tähänkin saakka. Luonnonvarakeskuksessa (Luke) tehtyjen tutkimusten mukaan uudistetut tuotteet ovat säilönteholtaan korkealuokkaisia.

– Olemme valmistautuneet huolella tulevaan muutokseen, ja tämä on osa jatkuvaa tuotekehitystämme. Suomen osalta tuoteportfolion muutokset näkyvät jo tänä syksynä ja muissa maissa ensi keväänä. Meille on jatkossakin tärkeää tarjota parhaat ja sopivimmat rehunsäilöntäratkaisut suomalaisille viljelijöille. Tuotteemme ovat tarkkaan testattuja, korkealaatuisia ja kotimaassa valmistettuja, Kuparinen sanoo.

Uudistettu tuoteportfolio julkaistaan kootusti AIV.fi-sivustolla. Kaikki AIV-tuotteet valmistetaan Suomessa, ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Katso video uudistuvasta AIV-tuoteperheestä:

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja