18.11.14

Einar-ohra menestyy eri oloissa

Monitahoinen Einar-ohra on lunastanut paikkansa ohran viljelijöiden keskuudessa, se on yksi viljellyimmistä monitahoisista ohrista.

Monitahoinen Einar-ohra on lunastanut paikkansa ohran viljelijöiden keskuudessa, se on yksi viljellyimmistä monitahoisista ohrista. Einarin suosion taustalla ovat sen satoisuus ja viljelyvarmuus. Viljely- ja laatuominaisuuksiltaan Einar sopii erinomaisesti rehuohran tuotantoon koko ohran viljelyalueellamme.

Kasvuajaltaan melko myöhäinen Einar on satoisa monitahoinen, ja sen sadon tuottokyky on tullut esiin eri olosuhteissa. Einar on sekä kokeissa että käytännössä osoittanut sopeutuvansa hyvin eri viljelyvyöhykkeille, ja on menestynyt hyvin vuodesta toiseen. Einar soveltuu viljelyyn kaikilla maalajeilla, ja viihtyy myös happamilla mailla.

Luja korsi varmistaa sadon laatua ja mahdollistaa intensiivisen viljelyn, jolloin satoisasta lajikkeesta saadaan irti paras potentiaali. Einarin kestävyys verkkolaikkua vastaan on hyvä, mikä osaltaan parantaa sen viljelyvarmuutta. Kasvitautien esiintymistä tulee kuitenkin tarkkailla, ja tehdä torjunta tarpeen mukaan.

Rehuohran lajikevalinnassa laatupuolella kiinnitetään huomiota erityisesti hehtolitrapainoon, ja se on Einarilla hyvä. Tuottamalla laadukasta viljaa omalla tilalla voidaan säästää ostorehulaskussa.

Runsaan ja laadukkaan sadon voi varmistaa hyvän lajikkeen lisäksi käyttämällä sertifioitua siementä. Varsinkin ohralla, kun peittaus on aina tarpeen, sertifioidun siemenen käyttö on perusteltua. Einarin siementä myy Peltosiemen-ketjun pakkaamot.

Tutustu tarkemmin Einarin ominaisuuksiin ja koetuloksiin.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja