15.08.14

Maata näkyvissä

Ensi viikolla on rukiin kylvöaika. Koska syysviljojen kylvö lomittuu puintitöiden väliin, töiden sujumiseksi siemenet ja lannoitteet tulee tilata ajoissa tilalle.

Ensi viikolla on rukiin kylvöaika. Koska syysviljojen kylvö lomittuu puintitöiden väliin, töiden sujumiseksi siemenet ja lannoitteet tulee tilata ajoissa tilalle. Syysviljan lannoitteiden viimeinen tilauspäivä on 20.8.2014, joten toimi heti.

Yara Kotkaniemen tutkimusasemalla on ruiskokeet puitu. Satotaso oli hyvä ja lannoituksella saatiin selviä eroja. YaraMila Pellon Y 6 200 kg/ha, lisäsi satoa 410 kg/ha verrattuna syyslannoittamattomaan.

Parhaat Evolo hybridirukiin ruutusadot olivat yli 8000 kg/ha. Satoero 100 kg keväällä typpeä saaneen ruudun ja 160 kg saaneen ruudun välillä oli Evololla 795 iloa/ha. Kun sadon arvosta vähentää käytetyn lisälannoitteen hinnan, jäi hehtaarilta 92 euroa enemmän tuottoa.

Uudet ruislajikkeet ovat erittäin satoisia. Viljelyyn kannattaa panostaa, jotta hyvä satopotentiaali saadaan hyödynnettyä. Talvituhosienten torjumisen yhteydessä suosittelemme YaraVita Mantrac Pro käsittelyä 1 l/ha.

Syysrukiin lannoitus

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja