Olet täällä

Talvikalkitukset alkoivat Pohjanmaalla

”Kun pakkaskausi alkoi joulun pyhinä, alkoi maatalouskaupasta tulla puheluita, missä kysyttiin ensi vuoden kalkin hintoja. Se on aina hyvä merkki, ja kertoo siitä että jonkin verran edelleenkin tehdään ns. tilinpäätösostoja”, kertoo Nordkalkin aluemyyntipäällikkö Mikko Jylhä Pohjanmaalta. Puhelut kertoivat siitäkin, että monen leudon talven jälkeen routaantuvat pellot ovat saaneet liikettä sekä ostajiin että myyjiin. Nordkalkin Vimpelin tehtaalta lähti ensimmäinen "talvikuorma" 29.12. Uuden vuoden aaton ja sitä seuranneiden pyhien aikana Kuljetusliike M. Varpuluoma Ilmajoelta ajoi useamman kalkkikuorman Ilmajoen-Seinäjoen seudulle.

Varpuluoman yrityksessä on jo kolmatta sukupolvea mukana, ja he operoivat useammalla autolla muun muassa kalkin, asfalttimassan, murskeiden, salaojasoran ajossa. Kuljetustoiminnan lisäksi he tekevät lumitöitä lähinnä Seinäjoella sekä levittävät kalkkia lähialueella. Kalkin ajon hoitavat pääasiassa isä ja poika Timo ja Sami Varpuluoma. Heidän kertomansa mukaan maa kantoi kalkinlevittimen alla jo hyvin ja kuorma-autollakin uskalsi ajaa kynnöspellolle kippaamaan.

Nyt kannattaa toimia heti, hyödyntää tällä hetkellä vallitseva keli ja tilata kalkkilevittimet pelloille. Peltojesi kalkintarpeen voit laskea Kalkkilaattorilla.

Nordkalk Oy Ab

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä