21.03.16

Lauri Vuorinen - Hiihtokuulumisia Otepäästä

Lauri Vuorisen kisakuulumisia Viron Otepään Skandinavia cupista.

Lauri Vuorisen kisakuulumisia Viron Otepään Scandinavia Cupissa.

Reissu Viron Otepäähän alkoi Helsingin satamasta keskiviikkoaamuna 9. päivä. Menimme laivalla Tallinnaan ja veimme auton mukana. Tallinnasta ajoimme n. 250km Otepäähän.

Majoituimme aivan kisapaikan vieressä Karupesä nimisessä hotellissa. Puitteet Otepäässä oli loistavat, koska onhan siellä hiihdetty mm. maailman cupia.

Skandinavia cupin kisat Otepäässä alkoivat vapaan sprintillä perjantaina. Lauantaina oli vuorossa perinteisem 10km ja sunnuntaina vapaan 15km takaa-ajona edellisten kisojen perusteella.

Kelit helli meitä koko viikonlopun, aurinko paistoi ja lämpötila oli vähän nollan molemmin puolin. Käytössä oli 5km lenkki, joka on aika harvinaista nykypäivänä.

Kisat alkoivat hyvin sprintillä. Olin aika-ajossa 9. joka oli varmasti parasta sprinttimenoa tälle kaudelle. Alkuerissä meno oli myös hyvää, mutta loppukiri ei siivittänyt minua ihan välieriin saakka. Olin eräni 4. ja loppusijoituksissa 18.

Lauantaina vuorossa oli 10km pertsa, johon sain hyvän lähtöpaikan sprintin perusteella. 10km on räväkkä matka ja lähdin alusta asti kovaa. Hiihto kulki loppuun saakka ja olin tiukassa kisassa 20. Hieman jo kahden kisan jälkeen alkoi väsymys vallata kropan, mutta koitin vain ajatella että niin se muillakin väsyttää.

Sunnuntaina hiihdettiin päätösmatka 15km vapaa, johon lähdettii perjantain ja lauantain hiihtojen perusteella. Oma lähtöpaikka oli 19. ja samoihin aikoihin matkaan lähti monta kovan luokan norjalaista. Vapaan takaa-ajoon minulle osui yksi kauden huonoimmista kisoista, enkä pystynyt vastaamaan muiden kilpailijoiden vauhtiin. Tipuin sijalle 44. joka on tietysti pettymys, mutta viikonlopusta jäi silti hyvä maku, koska perjantaina ja lauantaina tein kauden parhaimpia hiihtoja!

Kotimatka sujui hyvin ajellen ensin Tallinnaan ja siitä lautalla Helsinkiin.

Seuraavat kisat Otepään jälkeen käytiin Valkeakoskella 19.-20.3, jossa kisattiin nuorten SM-hiihdot.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja