Olet täällä

Suomalaiset uskovat talouden nousuun nyt enemmän kuin syksyllä

Suomalaiset uskovat talouden positiiviseen käänteeseen nyt hieman enemmän kuin syksyllä 2015. LähiTapiolan Arjen katsauksen tutkimuksessa kysyttiin, uskovatko vastaajat Suomen talouden lähtevän nousuun seuraavien 12 kuukauden aikana.

Täysin ja jokseenkin samaa mieltä väittämän kanssa oli 29 prosenttia suomalaisista, kun vastaava luku viime syksyltä oli 24 prosenttia. Silti edelleen selkeä enemmistö, 59 prosenttia, ei usko Suomen talouden lähtevän nousuun seuraavan vuoden aikana.

– Tulos on hyvin linjassa sen kanssa, että Suomen kansantuotteen supistuminen näyttäisi todella pysähtyneen ja talouskasvu, joskin vielä kovin heiveröinen, olisi vihdoin alkanut. Muualla Euroopassa kasvu piristyi viime vuonna jo melko merkittävästikin, mikä saattaa heijastua parempiin tulevaisuuden odotuksiin myös täällä Suomessa. Tiedot asuntokaupan piristymisestä kertovat myös tunnelmien paranemisesta, vaikka siinä on kyse myös patoutuneen kysynnän purkautumisesta. Asunnonosto- ja vaihtoaikeita ei voi loputtomiin lykätä, vaikka talouden tilanne olisikin epävarma, kommentoi ekonomisti Timo Vesala LähiTapiolasta.

Miehet olivat selvästi naisia optimistisempia suhteessa Suomen talouden nousuun. Samoin vanhemmat ikäryhmät uskoivat talouden nousuun enemmän kuin nuoremmat vastaajat. Vastaava ero naisten ja miesten sekä eri ikäluokkien välillä oli nähtävissä myös viime syksynä.
Joka toinen vastaajista oli sitä mieltä, ettei omassa taloudellisessa tilanteessa ole tapahtunut muutosta viimeisen vuoden aikana. Niitä, jotka kokivat, että oma taloudellinen tilanne oli heikentynyt, oli kolmasosa, kun taas 13 prosenttia katsoi, että henkilökohtainen taloudellinen tilanne oli parantunut.

Lue lisää tutkimustuloksista

Kommentit

Samankaltaista sisältöä