Olet täällä

Älyteknologiasta tukea iäkkäiden yksinasumiseen

Lähes 60 prosenttia suomalaisista on hyvin tai vähintään varovaisen kiinnostuneita älyteknologian, eli esimerkiksi erilaisten sovellusten käytöstä oman turvallisuuden parantamisessa.Tämä käy ilmi LähiTapiolan Arjen katsauksen kyselytutkimuksesta.

Jopa 61 prosenttia suomalaisista haluaa aikanaan ikäihmisenä, että hänen liikkumistaan ja tilaansa seurattaisiin älyteknologian avulla, jos hän asuisi yksin. Pohtiessaan seurannan kohteena olemista ikäihmisenä vastaajat toivovat, että tieto poikkeavasta voinnista menisi ensisijaisesti ulkopuoliselle terveydenhuollon ammattilaiselle. 

Tilanteessa, että vastaajat olisivat ikäihmisenä seurannan kohteena, 37 prosenttia toivoisi tiedon poikkeavasta voinnista menevän terveydenhuollon ammattilaiselle. Toiseksi toivotuin tiedon saaja olisivat omat aikuiset lapset. Esimerkiksi naapurille tiedon välittäisi vain 2 prosenttia vastaajista.

Lue lisää tutkimuksen tuloksista >>

 

Otsikko: 

Kommentit