Olet täällä

Hankkija tuo markkinoille uuden tuoteratkaisun kotoisen viljan vaihtoehdoksi

Maxammon

Farmarin Maxammon Viljan raaka-valkuaispitoisuus on jopa 30 % korkeampi kuin tavanomaisilla menetelmillä käsitellyillä viljoilla. Tuote vähentää merkittävästi ostovalkuaisrehujen tarvetta kotieläintiloilla. Lisäksi tuotteen korkea pH mahdollistaa korkeammat viljaväkirehun käyttömäärät eläinterveyden vaarantumatta. Menetelmällä valmistettu vilja on valmiiksi litistetty ja soveltuu sellaisenaan ruokintaan käytettäväksi. Maxammon Viljaa toimitetaan Hankkijan Kotkan satamavarastosta 15 tonnin erissä kippikuormina. Tuote sopii parhaiten säilytettäväksi
tasovarastoissa.

Maxammonin ensikokemukset tiloilla positiivisia

Useat lypsy- ja lihakarjatilat ovat säilöneet tilan omaa viljaa Maxammonin avulla syksyn aikana. Tuotetta testanneella HKScanin sopimustuotantotilalla Maxammon, rehu-urea ja vilja sekoitettiin ennen murskausta seosvaunulla. Maxammonilla käsitelty vilja murskautui muuta viljaa helpommin, mutta työvoimaa seoksen tekemisessä tarvittiin enemmän. Tilalla Maxammonilla käsiteltiin 300 tonnia ohraa ja vehnää. Murskatun viljan analyysitulos ei ole vielä
käytettävissä, mutta aistinvaraisesti säilöntätulos tuntuu onnistuneen. Viljassa on mieto ammoniakin tuoksu ja valkuaispitoisuus noussee 16-18 prosentin tuntumaan. Talvella tullaan tekemään ruokintakoe, jossa seurataan, millä tavalla uusi säilöntämenetelmä vaikuttaa nuoren naudan kasvuun. Todennäköisesti Maxammonilla käsitellyn viljan rehuseoksen lisävalkuaistarve vähenee.

Kotkan tehdas palvelee alueen nautatiloja monipuolisesti

Hankkijan Kotkan tehdas aloitti luomurehujen valmistuksen 2012. Neljän vuoden aikana tehtaasta on muodostunut Suomen johtava luomurehujen valmistaja. Raaka-ainepohja pyritään pitämään mahdollisimman kotimaisena ja tehtaan lähialueelta on ollut hyvin saatavilla rehuihin tarvittavia laadukkaita luomuviljoja. Luomurehuja on saatavilla myös siipikarjalle. Tehtaalla huolehditaan tarkkaan eettisestä ja jäljitettävästä alkuperästä.

Tehtaan automaatiota on uudistettu 0,5 milj. eurolla. Tilakohtaiset rehureseptit pystytään valmistamaan erittäin tarkasti. Teollisten rehujen lisäksi nautatilojen valikoimaan on lisätty lähellä sijaitsevan satamavaraston Farmarin Rypsimixer ja uutuutena Farmarin Maxammon Vilja.

Rehujen valmistuksessa käytettävien viljojen laatu on tänä syksynä erityisen tarkkailun alla. Ennakkonäytteissä on ollut paljon kohonneita toksiinipitoisuuksia. Tiloilla kannattaa olla tarkkana myös kotoisen viljan laadun suhteen. Teollisuudessa vilja pystytään erottelemaan
käyttötarkoituksen ja laadun mukaan, jolloin ongelmat eivät siirry ruokintaan asti.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä