Olet täällä

Lauri Vuorinen kisasi Etelä-Koreassa tulevissa olympiamaisemissa

Lauri Vuorinen on kisannut ahkerasti. Hän testasi muun muassa ensi talven Etelä-Korean Soulin olympialaisten sprinttimaastot. Loppukauden kisat keskittyvät kotimaahan. Ensi kaudella taistellaan tosissaan paikasta olympiajoukkueessa.

Kisakausi on mennyt nopeasti ja uusia kokemuksia on tullut roppakaupalla. Olen päässyt opettelemaan kilpailemisen, harjoittelun, matkustuksen ja levon tasapainottelua.

Tammikuun lopussa Falunin maailmancup kisassa hiihdettiin vapaan sprintti. Reilun kolmen minuutin rykäisyn jälkeen alkoi kotimatka. Harmittaa todella, että jatkopaikka jäi vain 0,65 sekunnin päähän sijoituksen ollessa 35. Kilpailu oli erittäin tärkeä ajatellen Lahden MM-hiihtojen sprinttijoukkueen valintoja tehdessä.

Falunista matkustin Helsinkiin ja sieltä suoraan Etelä-Korean Souliin. Pääsin edustamaan Suomea tulevien Olympialaisten maisemiin Peyongchangiin Maailman Cup kisoihin. Kilpailumatkoina siellä olivat perinteisen sprintti, skiathlon (15km P+15 km V) ja parisprintti. Sprintin karsinta sujui kohtalaisesti, mutta selvitin tien erävaiheisiin. Alkuerässä olin hyvissä asetelmissa toisena, kunnes kävi huonompi tuuri ja sauva katkesi viimeisen nousun päällä. Ja tie välieriin tyssäsi siihen. Reitti oli rankka ja varmasti vuoden päästä Olympialaisissa kovakuntoisimmat pärjäävät. Skiathlon kisa oli raskas, mutta päätin, että hiihdän maaliin asti. Päätökseni palkittiin ensimmäisellä distanssimatkan MC-pisteellä. Parisprinttipäivänä jaloissa painoi jo rajusti edellisen päivän kisat, mutta suoriuduimme Antti Ojansivun kanssa oikein mallikkaasti. Karsinnasta selvitimme tiemme finaaliin. Finaali oli enimmäkseen taistelua väsymystä vastaan, mutta teimme huippusuorituksen ja tuloksena 5. sija!

Reissu Koreaan antoi hyvän kuvan tulevista olympiamaastoista. Erityisesti sprintin osalta on tärkeää nähdä millainen rata on ja missä ovat ratkaisun paikat. Myös ensi kesän harjoittelua tullaan muokkaamaan sen mukaan mitä ominaisuuksia olympialaisten sprintissä tullaan tarvitsemaan.

Korean reissun jälkeen ehdin kotiin Rovaniemelle viikoksi lepäilemään ja toipumaan aikaerosta. Minut oli valittu Lahden MM hiihtojen sprintin varamieheksi ja valmistauduin sprinttijoukkueen matkassa mahdollisiin ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin. Valmistautumisleiri Lahdessa ja Vierumäellä sujui hyvin, teimme harjoituksia yhdessä harjoitellen sprinttiradan ratkaisun paikkoja. Leiri päättyi Viron Otepään kisoihin ja sprintissä sijoitukseni oli tällä kertaa 38. Odotukset oli kovat, mutta tällä kertaa erähiihdot jäivät minun osalta hiihtämättä.

Vaikka paikkaa MM Lahteen ei tullutkaan, on kausi on sujunut hyvin. Olen jokaisessa sprintin maailman cupissa hiihtänyt 40. parhaan joukkoon ja kahdesti pistesijoille. Kehitystä on tullut paljon ja tämän kauden sprintit osoittavat sen että ensi talvena taistellaan tosissaan paikasta olympiajoukkueessa!

Lahden MM-hiihtojen aikaan käytiin Latviassa Skandinavia Cupin kisat, jota voisi pitää maailman cupin jälkeen toiseksi kovimpana sarjana. Skandinavia Cupissa ei ole maakiintiöitä, joten sieltä löytyy aina lähes 100 norjalaista joista monen taso riittäisi jo maailman cupiin. Kisat käytiin mini tour -tyyppisenä eli perjantaina hiihdettiin sprintti ja lauantaina 10km. Näiden matkojen perusteella lähdettiin sunnuntaina 15 km takaa-ajoon. Hiihdin sprintissä sijalle 10. ja 10 km kilpailussa sijalle 11., joten lähtöpaikka sunnuntain 15 km oli 7. Molempina päivinä olin paras ei-norjalainen hiihtäjä, joten sitä voi pitää jo pienenä saavutuksena. Hieman väsymys painoi jo sunnuntaina ja loppusijoitus oli 22. Olen oikein tyytyväinen Latvian reissuun. Parhaita sijoja minulle tällä tasolla!

Loppukaudelle on vielä luvassa kovia kotimaisia kisoja kuten nuorten SM-kisat kotiladuilla Rovaniemellä, aikuisten SM-kisat Kontiolahdella ja SM/Suomen Cup Ylitorniossa. Siis vielä saa kassin ja suksipussin pakata muutamaan kertaan ennen kuin kausi on paketissa.

Farmit.net on tehnyt vuodesta 2015 yhteistyötä hiihtäjälupaus Lauri Vuorisen kanssa.

Kommentit