13.07.18

Nyt kannattaa kylvää syysrapsia!

Syysrapsi on varteenotettava viljelykasvi, koska sen satopotentiaali on suurempi ja esikasviarvo sekä maata parantava vaikutus syväjuurisuuden vuoksi parempia verrattuna kevätöljykasveihin.

Syysrapsi on varteenotettava viljelykasvi, koska sen satopotentiaali on suurempi ja esikasviarvo sekä maata parantava vaikutus syväjuurisuuden vuoksi parempia verrattuna kevätöljykasveihin. Myös sään ääri ilmiöiden lisääntyminen puoltaa viljelykierron monipuolistamista esim. syysrapsilla. Kaikki kasvustot eivät silloin ole samassa herkässä kasvuvaiheessa juuri huonomman sääjakson aikana. Alkukesän helle ja kuivuus haittasivat kevätöljykasvien taimettumista ja kasvurytmiä sekä aiheuttivat vaikeuksia myös tuholaisten torjuntaan. Kevätrapsin kasvu hidastui ja samanaikaisesti rapsikuoriaisia tuli paljon kasvustoon. Hitaasti kehittyvissä kasvustoissa rapsikuoriaiset pääsivät vioittamaan kukkanuppuja pidempään. Kuoriaisten torjuntaan käytetty aika pidentyi ja lopulta tarvittiin useita torjuntakertoja. Syysrapsit olivat siihen aikaan jo pidemmällä. Ne selvisivät selvästi paremmin sekä kuivuudesta että tuholaisista.

Kuvassa Pioneer PR44D06 lajikkeen kukkanuppuja.

Tutustu Viljelijän Avena Berner-syysrapsikampanjaan

Viljelyn suurimpana haasteena on ollut sopiva esikasvi, sillä syysrapsi tulee kylvää heinäkuun puolivälistä elokuun 10. päivään välisenä aikana. Tänä vuonna puintien ennakoidaan alkavan jo heinäkuussa ja peltoa vapautuu myös kokoviljasäilörehun korjuun vuoksi siten että syysrapsin kylvö on mahdollista. Tutustu syysrapsikampanja- pakettiimme, joka sisältää tuotantopanokset, viljelytuen ja öljykasvisopimuksen Avenalle.

Viljelijän Avena Berner- syysrapsikampanja:

Parhaan talvenkeston omaava Pioneer PR44D06- lajike

Talvehtimisvakuutus

Butisan Top syysrikkakasvien torjuntaan

Orius 200 EW kasvunsäätöön syksyllä

SLUXX- etanatorjunta

Maksuton viljelytarkastus syksyllä

Viljelijän Avena Berner tuote- ja viljelytekninen tuki

Öljykasvisopimus, sopimuslisä 4€/ tonni

Kysy tarkemmat pakettihinnat asiantuntijamyyjiltämme

www.viljelijänavenaberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja