07.02.20

Lauri Vuorisen kuulumisia: ”SM-hiihtoja maailman cupin väliin”

Lauri Vuorinen ennätti maailmancupin kisojen välissä voittaa mitalin Vöyrin SM-hiihdoissa.

Oberstdorfista Rovaniemen kautta SM-hiihtoihin

Saavuin viikko sitten maanantaina (27.1.) illalla kotiin Oberstdorfin maailmancupista. Rovaniemellä ehdin olla tiistain ja keskiviikon, kunnes taas torstaina aikaisin aamulla suuntasin kohti Vöyrin SM-hiihtoja. Ajomatkaa Rovaniemeltä Vöyrille kertyi n. 500 km.

Ajoin suoraan kisapaikalle testaamaan sukset ja kiertämään kisaladut. Vöyri oli saanut lumipeitteen juuri ennen kisoja, joten olosuhteet olivat kunnossa. Illaksi ajoin vielä veljeni Lassin kanssa Vaasaan, jossa odotti meidän majoituksemme.

Pariviestistä SM-pronssia

Lauri Vuorinen hiihti SM-hiihdoissa pariviestin pronssia. (Kuva: Roni Lukkarinen)
Perjantaina hiihdettiin kisojen ensimmäinen matka pariviesti. Skiteam 105:llä oli viestiin kolme joukkuetta. Minä ja Aleksi Parttimaa olimme ykkösjoukkue.

Karsinta sujui mukavasti ja Aleksi tuli hyvissä asemissa jokaiselta kierrokselta. Minulle jäi tehtäväksi vain hoitaa meidät kolmen parhaan joukkoon ja finaaliin.

Finaalissa vastassa oli liuta kovia joukkueita ja taistelu mitaleista oli tiukka. Aivan viimeisellä osuudella ratkaistiin mitalit ja onnistuin kirimään pronssille. Mitali oli seurahistorian toinen ja siitä iloitsimme kovasti!

Perinteisen 15 km:n SM-neljäs

Lauantaina vuorossa oli perinteisen 15 km väliaikalähdöllä. Rata oli kova, koska hiihdettiin 2,5 km:n lenkkiä. Se tarkoitti, että radan kova nousupätkä piti nousta kuusi kertaa ylös.

Keli oli myös haastava, suksi- ja voidevalintoja oli monenlaisia. Pitopohjasuksia oli myös testissä, mutta itse päädyin voideltuun suksipariin.

Kisassa meno oli alkuun hieman tahmeaa, mutta loppua kohden alkoi tuntua paremmalle. Onnistuin kiristämään vauhtia hieman muihin nähden ja lopulta sijoitus oli neljäs. Ero lopulta 9,8 sekuntia pronssimitaliin! Tietysti se jäi vähän harmittamaan.

Vapaan sprintti – Jälleen SM-neljäs

Sunnuntaina kisojen viimeisenä päivänä hiihdettiin sprintti vapaalla tyylillä. Aamulla herätyskello soi 6.30 ja olo oli todella väsynyt.

Kisapaikalla normaalit rutiinit eli suksien testaus ja verryttely. Kropassa tuntui jo väsymyksen merkkejä edellisten kisapäivien jäljiltä.

Karsintahiihto sujui hieman heikosti ja tuloksena viides sija, vajaat kuusi sekuntia kärjelle hävinneenä.

Alkuerässä oma kisa meinasi mennä pilalle huonon lähdön ja tyhmän taktiikan takia. Jäin koko joukon perälle ja lopussa oli todellinen kiire päästä kahden parhaan joukkoon ja välieriin.

Välierissä meno oli parempaa ja otin varman päälle. Hiihdin koko matkan kahden parhaan joukossa, jotta pääsisin varmasti finaalivaiheeseen.

Finaalissa jalat olivat jo väsyneet viikonlopun jäljiltä, enkä pystynyt vastaamaan mitalivauhtiin. Tuloksena jo toinen neljäs sija viikonlopun SM-hiihdoissa. Sehän harmittaa vielä enemmän, mutta parhaani tein.

Uskon, että tulevaisuudessa vielä mitalitili aukeaa henkilökohtaisilla matkoilla.

Palauttelua Rovaniemellä ja kohti Falunin maailmancupin kisoja

Heti sunnuntain kisan jälkeen kävin kisapaikalla suihkussa ja syömässä ja lähdimme valmentajani Ville Oksasen kanssa ajelemaan kohti Rovaniemeä. Matkaa kisan päälle kertyi taas 500 km, joten uni maistui kotiin päästyä.

Nyt muutaman helpomman päivän jälkeen on taas aika lähteä reissuun. Seuraavaksi kisaan Falunin maailmancupissa ensi viikonloppuna (8.-9.2.). Ohjelmassa on perinteisen sprintti ja vapaan 15 km.

Farmit on tehnyt vuodesta 2015 yhteistyötä hiihtäjä Lauri Vuorisen kanssa. Lauria voit seurata myös Instagramissa käyttäjänimellä lavuorinen.