Olet täällä

Kevään eteneminen huhtikuussa hidasta

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan huhtikuun keskilämpötila oli suuressa osassa maata tavanomainen. Maan pohjoisosassa oli paikoin hieman keskimääräistä viileämpää, ja etelä- sekä länsirannikolla taas hieman lämpimämpää.

Kuukauden ylin lämpötila, 17,5 astetta, mitattiin Hattulan Lepaalla 7. huhtikuuta. Alin lämpötila, -27,2 astetta, mitattiin Sodankylän Vuotsossa 5. huhtikuuta.

Suuressa osassa maata sadekertymä jäi hieman keskimääräistä pienemmäksi, ainoastaan länsirannikon läheisyydessä satoi vähän tavanomaista enemmän. Eniten huhtikuussa satoi Vihdissä, 57,6 millimetriä. Kuukauden pienin sademäärä oli puolestaan Enontekiön Näkkälässä, 8,9 millimetriä.

Aurinko paistoi etelärannikon läheisyydessä tavanomaista enemmän, muualla maassa tavanomaista vähemmän.

Lunta oli kuukauden päättyessä edelleen harvinaisen paljon Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa. Osassa Keski-Lappia lunta oli vielä selvästi yli metrin, mikä on poikkeuksellisen paljon eli vastaava toistuu keskimäärin harvemmin kuin kerran 30 vuodessa.

Katso Farmitin sääpalvelusta vuorokausikohtaiset säätilastot elokuusta 2014 alkaen. (Jos Tilastot-sivu ei avaudu, lue lisää täältä.)

 

Lähde: Ilmatieteen laitos (p.l. viimeinen kappale)

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä