Olet täällä

Kuukausiennusteen mukaan normaalit lämpötilat vastassa vasta loppukuusta

Tuoreesta kuukausiennusteesta ilmenee mahdollisuus, että heinäkuun aikana säässä on tapahtumassa muutoksia. Lämpötiloissa on tarjolla hellempää kesälämpöä, helteen mahdollisuutta sekä selvästi viileämpiä päiviä. Liikkeellä olevien sateiden ja pilvien lomassa löytyy yhä paikkansa auringonpaisteelle. 

Muuttuvaa säätä lyhyellä tähtäimellä

Myös ensi viikolla ilmassa on epävakautta ja ukkostakin voi paikoin päästä esiintymään. Suomi vaikuttaisi tällä hetkellä jäävän lännen ja lounaan puolelle voimistuvan, kuivemman sään korkeapaineen alueen sekä itäpuolella vallitsevan epävakaisemman sään alueen välimaastoon. On mahdollista, että viikon sademäärä jäisi paikka paikoin keskimääräistä vähäisemmäksi, mutta Itä-Eurooppaan muodostuvasta matalapaineesta saattaa yltää runsaampia sateita vielä meillekin, todennäköisimmin maan itäosaan. 

Lämpimämpää ilmaa virtaa ensi viikon mittaan jo lähemmäs ja sää hieman lämpenee. Tämän hetken ennusteissa päivälämpötilat asettuvat etelässä ja maan keskivaiheilla 20 asteen ympäristöön, mutta siellä täällä sade saattaa käydä välillä vähän viilentämässä.

Pohjoisessa viikkoon mahtuu mahdollisesti enemmän vaihtelua. Lämpötila voi kohota jo Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussakin 20 asteen tuntumaan ja käydä Lapissakin 15 asteeseen yläpuolella. Kylmän ilman hipoessa pohjoisesta tai sateiden kulkiessa yli päivälämpötila jää matalammalle. 

Ensi viikko tarjoaa siis mahdollisesti jo laajemmin mielekkäämpää säätä niille, joiden mielestä sopiva kesälämpötila on jotain 20 asteen vaiheilta eikä satunnaisten sateiden mahdollisuus paljoa haittaa.

Lämpenevää säätä pitkällä tähtäimellä

Loppukuusta ennustettavuus heikkenee, mutta sateita on todennäköisesti yhä liikkeellä. Poutaisemmankin sään mahdollisuutta on olemassa ja viikon sademäärät voivat jäädä paikka paikoin normaalia vähäisemmiksi. Sää on myös lämpenemässä. 

Lämpötilojen kuukausiennuste näyttäytyy 20.7. alkavalla viikolla tavanomaisena, mikä voi tarkoittaa, että ajankohdalle tavanomaiset lämpöolot vallitsevat Suomessa ja laajalti lämpötila nousee 20 asteeseen ja hieman sen ylikin. Monesti viikkoihin mahtuu kuitenkin päiväkohtaista vaihtelua, jolloin lämpötila voi olla välillä hieman keskimääräistä alempi ja välillä korkeampi. Tämän johdosta myös jopa hellelukemia odottavilla on myös toivoa tämän ennusteen valossa.

Ennusteen viimeinen, 27.7. alkava viikko enteilee jo selvemmin lämpenevää säätä, mikä pitää helteen esiintymisen mahdollisuutta yllä.

Heinäkuun lopun lähestyessä sää voi siis vielä muuttua lämpimämpää kesäsäätä toivoville paremmaksi.

 

Lähde: Foreca

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä

Samankaltaista sisältöä