Olet täällä

Yhden ruiskutuksen taktiikalla tehokkuutta?

Moni viljelijä pohtii erilaisia tehostamistoimia tilalla.  Kaikkia lohkoja ei välttämättä ehditä ruiskuttaa useita kertoja kiireen vuoksi. Tällöin yhtenä vaihtoehtona on kokeilla rikkaruiskutuksen, korrensäädön ja tautiruiskutuksen yhdistämistä.  Ruiskutus on hyvä kohdistaa myöhäistettyyn rikkakasvitorjuntaan.  Katso videolta vinkit ajankohtaan. Tankkiseoksissa on aina muistettava tarkistaa tuotteiden sekoitettavuus ja ne on hyvä rakentaa tuotteista, jotka on hellävaraisia viljelykasveille.  

Yhden ruiskutuksen taktiikkaa voidaan tehdä esimerkiksi seuraavasti: Medax Max 0,3kg/ha + Tooler 50g/ha + Priaxor 0,75l/ha.  Tämä seos on laajasti kokeiltu Suomessa ja sen on todettu antavan koko kasvukauden suojan ohralle ja kauralle kasvitauteja vastaan. Tämä tehostaa ajankäyttöä ja säästöä saadaan ajokertojen vähentyessä.

Kun teet yhden ruiskutuksen taktiikkaa, on tärkeätä huomioida se, että tautiaineen tehoaine on liikkuva, sillä vain siten saadaan pitkä suoja. Kaikki SDHI-aineet eivät ole liikkuvia, mutta Priaxorin SDHI-aine Xemium on hyvin liikkuva. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvusto pysyy pitkään puhtaana, jopa 50 vuorokautta. Priaxor on markkinoiden ainoa kasvitautiaine, jossa saadaan uusimman teknologian SDHI- aine ja strobi samassa purkissa. Xemium-tehoaine toimii myös parantavasti jo alkaneeseen kasvitautisaastuntaan. Tällöin puhutaan, että siinä on sekä parantavaa että suojaavaa tehoa. Strobilla saadaan parannettua kasvin fysiologisia ominaisuuksia. Kykyä sietää stressitiloja, kuten kuumaa tai kuivaa.

Yhden ruiskutuksen taktiikka on siis vaihtoehto, jota voi kokeilla. Priaxor voidaan tietenkin ruiskuttaa myös tavanomaisesti lippulehdelle 0,5l/ha. Vehnälle suositus on aina ruiskuttaa Priaxor tähkälle 0,5l/ha  ja vehnällä Priaxorille lisätään seoskumppani esim Curpatur 0,25l/ha Priaxor Power Pack:ssä. Vaihtoehtona on myös tehdä jaettu käsittely. Tällöin saadaan strobin tuomaa hyötyä myös heti alkukasvukauteen, eli parannetaan kykyä sietää stressiä.

Tekijä: 

Kommentit