Olet täällä

Puutarhatuotteiden varastointituki on haettavissa Vipu-palvelussa 1.–16.11.2021

Tukea puutarhatuotteiden varastointiin voi hakea 1.–16.11.2021 verkkoasiointipalvelu Vipussa. Tukeen oikeuttavia puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali. Tuki haetaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien perusteella.

Tukea voi hakea yli 18 vuotias viljelijä, jolla on vähintään yksi hehtaari puutarhakasvien viljelyalaa. Varastoitujen tuotteiden tulee olla viljelijän itsensä tuottamia. Varastointiin käytettävän varaston on oltava hänen hallinnassaan ja täytettävä sille asetetut vaatimukset.

Tuen määrä lasketaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien keskiarvosta, siten että tukea hakiessaan viljelijä ilmoittaa marraskuun 1.11. varastomäärän ja viimeistään 27.1.2022 varastomäärän, joka hänellä oli 15.12.2021.

Sekä hakemuksen että joulukuun varastomääräilmoituksen voi tehdä Vipu-palvelussa. Tukea voi halutessaan edelleen hakea myös paperilomakkeilla 228. Varastomääräilmoituslomakkeen 228B voi tulostaa ruokavirasto.fi-sivustolta.

Varastointituesta voi lukea tarkemmin Ruokaviraston nettisivuilta.

 

Lähde: Ruokavirasto (Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.)

Kommentit

Samankaltaista sisältöä