Lauri Vuorinen
05.02.15

Lauri Vuorisen kisapäiväkirja (Hiihdon nuorten MM- kilpailut Kazakstanissa)

Farmit.net toimii hiihtäjä Lauri Vuorisen taustajoukoissa mahdollistaen urheilijan keskittymisen täysipainoiseen ja onnistuneeseen suoritukseen. Lauri kertoo kuulumisiaan Farmitissa. Tule mukaan kannustamaan Lauri ja Suomi mitalikantaan!

Farmit.net toimii hiihtäjä Lauri Vuorisen taustajoukoissa mahdollistaen urheilijan keskittymisen täysipainoiseen ja onnistuneeseen suoritukseen. Lauri kertoo kuulumisiaan Farmitissa.

Tule mukaan kannustamaan Lauri ja Suomi mitalikantaan!


8.2

Viimeinen kisapäivä ja vuorossa oli viestit. Tavoitteena meillä oli mitali. Joukkueeseen kuului (järjestyksessä) minä, Lauri Lepistö, Waltteri Vinkanharju ja Joni Mäki. Viesti oli 4x5km, ensin 2x perinteisen osuus ja sen jälkeen 2x vapaan osuus. Verryttelyssä olo oli arvaamaton. Hieman lihaksissa painoi, mutta se saattoi olla vain jännitystä. Viesti alkoi hyvin. Pysyin n. 3,5km aivan kärjen mukana, kunnes Venäjä ja Ranska yhdessä alkoivat tekemään omaa ratkaisua. Nämä maat tulivat kärjessä ensimmäiseltä osuudelta, mutta pystyin lopussa iskemään kolmantena vaihtoon aivan Norjan ja Ruotsin edessä. Venäjä ja Ranska menivät menojaan loppuun asti ja Norja pystyi nousemaan vahvasti kolmanneksi. Me kävimme tiukan taistelun Ruotsin kanssa aivan viimeiselle osuudelle asti, jolloin Joni kuittasi meille 4. sijan. Ero mitaliin oli sen verran suuri että 4. sija ei harmita vaan siihen voi olla tyytyväinen! ärkeintä on että Ruotsi kukistettiin. :) Illalla vuorossa on paluu Suomeen!


7.2

Lepopäivä jälleen. Tänään en käynyt ollenkaan hiihtämässä. Tein päivällä n. 30 minuutin hölkkälenkin. Ajattelin, ettei tässä vaiheessa kannata enään väsyttää lihaksia ja pyrin ottamaan kaiken irti lepopäivästä.

6.2

Vuorossa oli skiathlon kisa eli 10km+10km välineidenvaihto kilpailu. Ensin perinteinen ja sitten vapaa. Aamulla olo oli vähän nahkea eikä sängystä meinannut päästä ylös. Kurkku oli jälleen kuiva ja pieni tukkoisuus tuntui nenässä. Kisapaikalla suoritin suksitestit, jonka jälkee aloitin verryttelyn. Kisa lähti mukavasti liikenteeseen. 5km jaksoin kärkiporukan mukana noin sijalla 15, mutta sitten tuli noutaja. Romahdin pahasti ja tulin suksien vaihtoon sijalla 40. Suksien vaihdon jälkeen vapaa hiihtotapa kulki hieman joutuisammin ja ylitin maaliviivan sijalla 27. Lihakset tuntuvat todella väsyneiltä ja tuntuu ettei palautuminen onnistu tarpeeksi hyvin. Illalla käytiin aikasin nukkumaan.

5.2

Tänään oli kisoista välipäivä ja otin sen hyvin rennosti. Nukuimme vähän pidempään, eikä aamulenkille ollut tarvetta. Iltapäivästä kävimme kisapaikalla hiihtelemässä ihan kevyesti. Toisinsanoen nautiskelin siinä enemmänkin auringon paisteesta. Illalla kävin vielä pienellä verryttely lenkillä.

4.2

Toinen kisapäivä. Vuorossa oli 10km vapaalla hiihtotavalla. Olo oli levollinen aamulla eikä jännitys ollut lainkaan niin paha kuin eilen. Ainoa murhe oli, onko ehtinyt palautua tarpeeksi hyvin eilisestä sprintistä. Kisapaikalla teimme ensin suksitestiä. Päivä oli komea ja aurinko lämmitti mukavasti. Kisaan lähdin rauhassa liikkeelle jotta jaksan loppumatkasta iske kunnolla. Noin 3km taipaleen jälkeen aloin kiristämään vauhtia ja pystyin nostamaan sijoitusta mukavasti 2km väliaikapisteestä 5km väliaikaan. Sen jälkeen alkoi jäsenissä painamaan enkä jaksanut pitää vauhtia yllä. Loppumatka piti vain taistella väsymystä vastaan. Loppusijoitus oli 32. Se ei täyttänyt odotuksia, mutta eilisen rankan sprintin jälkeen huippusuoritukseen on vaikea päästä.
Huomenna on luvassa lepopäivä. Siitä aion ottaa kaiken hyödyn irti jotta perjantain pursuitista tulisi mahdollisimman hyvä tulos!

3.2

Kisa-aamu, perinteisen sprintti. Jännitys oli hirveä. Aamulla herätessä kurkku oli kuiva. Meidän huoneessa on todella kuiva ilma. Olo ei ollut paras mahdollinen ja pelkäsin jo että tulee huono päivä. Bussimatkalla kisapaikalle jännitys sen kuin kasvoi. Kisapaikalle saavuttuani suoritin suksitestit ja hermoilin kaiken näköistä. Ensin oli karsinta jossa hiihtäjät lähtevät 15 sekunnin välein sprinttiradalle josta 30 parasta selviää erävaiheisiin. Karsinta sujui loistavasti omalta osalta ja voitin sen! Olo helpottui selkeästi ja jännitys kaikkosi ainakin hetkeksi. Siinä reilun tunnin tauon jälkeen alkoivat erävaiheet. Viisi kuuden hiihtäjän erää, jokaisesta 2 parasta suoraan jatkoon. Alkueristä menin helposti välieriin ja niin ikään välieristä finaaliin. Välierissä jouduin jo aika ahtaalle joten jaloissa alkoi painaa ennen finaalia. Finaaliin lähdin räväkästi ja aivan viimeiseen nousuun asti keikuin sijoilla 1-2. Viimeisessä nousussa voimat loppuivat, enkä saanut suksea pitämään kunnolla ja mitalisijat karkasivat käsistä. Sija 6. on tosi hyvä MM-kisoissa, mutta tavoitteet olivat mitalissa ja ne mitalit vietiin aivan nenän edestä, niin hieman oli pettynyt olo. Pikku hiljaa 6. sija ja hyvä sprinttikisa alkaa tuntua paremmalle ja paremmalle! Energian saanti ja hyvät yöunet ovat nyt todella tärkeässä osassa koska huomenna kilpaillaan 10km vapaalla hiihtotavalla.

2.2

Kisaa edeltävä päivä. Jännitys alkaa pikkuhiljaa hiipiä kehoon. Aamupäivästä olimme hiihtämässä kisapaikalla ja pääsimme ensimmäistä kertaa tutustumaan sprinttilatuihin. Rata oli todella mutkikas ja haastava, mutta ihan mukava. Suksitestit tuli siinä samassa tehtyä. Illalla palaverissa käytiin todella tarkkaan läpi sprinttirataa ja miten tulisi mahdollisimman hyvä tulos.

1.2

Tänään ohjelmassa aamulla ensimmäinen aamulenkki. Hieman heräteltiin kroppaa, koska aamupäivällä oli kisaan valmistava tehoharjoitus. 15 minuuttia lähes kisavauhtista menoa. Päälle hieman lyhyempiä, 20 sekunnin nopeusvetoja. Iltapäivä olikin pelkkää makoilua jälleen. Aikaa yritettiin saada kulumaan kaikin keinoin.

30.1.

Aamulla nukuimme pitkään, jottei univelkaa kertyisi turhaan. Herätys oli siinä klo 11 maissa ja siitä suoraan lounaalle. Päivällä meillä oli enemmän aikaa tutustua hotelliin. 4:llä tähdellä varustettu hotelli ei vastannut ihan neljää tähteä. Vanha ja "kivinen" hotelli oli ehkä vähän epäsiisti. Tärkeintä kuitenkin on, että sängyt vaikutti mukavalta, huoneissa oli lämmin ja ruoka on hyvää! Iltapäivällä ohjelmassa oli kisalatuihin tutustuminen ja kevyt lenkki. Kisapaikalle saavuttua huomasimme ettei ladut olleet vielä edes kunnossa. Kiviä ladulta löytyi todella paljon koska ladut menevät hiekkavallien vieressä. Reitit tuntuivat muuten tosi mukaville ja maasto on kohtalaisen kova. Illalla ohjelmassa oli ruokakaupan metsästys, joukkueen palaveri ja pieni hieronta meidän fyssarin luona.

29.1. Lähtöpäivä

Reissu nuorten MM hiihtoihin alkoi Helsinki-Vantaan lentokentältä joukkueen kokoontumisella klo 5.30. Edessä oli raskas matkustuspäivä Almatyyn. Suoraa lentoa ei ollut, joten teimme koukun Saksan Frankfurtin kautta. Perille Kazakstanin Almatyyn saavuimme paikallista aikaa n. klo 01.00 eli Suomen aikaa klo 21.00. Aikaeroa on 4 tuntia. Almatyssa ilma on hyvin saasteinen ja pieni savun haju leijailee ilmassa. Aluksi tuntui jopa inhottavalle hengittää. Pienen bussimatkan ja viisumihässäkän jälkeen, nukkumaan päästiin vasta noin puoli 4 aikaan yöllä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja