Olet täällä

Sadon tunteminen tuo tulosta

Aamu-uutisten mukaan kuluva kesä on ollut Suomessa kymmenenneksi sateisin sitten vuoden 1961. Lämpösummasta ollaan viime vuotta jäljessä kolmasosa. Kesälomalla Suomea kierrellessä ja peltoja tarkkaillessa yksi asia oli selvä: tämän vuoden säilörehujen ja viljojen ravintoainekoostumuksen vaihtelu on suurta niin maan eri osien välillä kuin peltolohkojenkin välillä.

Sade, aurinko ja lannoitus vaikuttavat niin säilörehun kuin viljojenkin energia-, valkuais-, kuitu- ja kivennäisainepitoisuuksiin. Suuren vaihtelun vuoksi tämän satokauden rehuja ruokittaessa on erityisen tärkeää ottaa syvällisesti huomioon tilan omien rehujen koostumus. Hyvin otetut rehunäytteet ja niistä saadut analyysit ovat nautatilan ruokinnan suunnittelun kivijalka. Monipuolisesta rehuvalikoimasta asiantuntijat löytävät helposti toimivan rehutäydennyksen kotoisten rehujen rinnalle.

Aina sekään ei riitä. Säilörehun erityisen korkea valkuais- tai kuitupitoisuus ei välttämättä pääse oikeuksiinsa vakiorehutuotteiden kanssa. Suomen Rehun ruokinnan suunnittelussa voidaan kotoisten rehujen hyödyntäminen viedä totuttua syvällisemmälle tasolle. Kotoisten rehujen täydennykseksi voidaan suunnitella analyysien pohjalta vain sinun tilallesi tehtävä ainutlaatuinen Sopiva-rehu. Sopiva-rehu sisältää juuri sen mitä ruokinnan täydennykseen todella tarvitaan.

Sopiva-rehun suunnittelussa huomioidaan aina kotoisten rehujen lisäksi tilan ruokintalaitteiden täysimääräinen hyödyntäminen, tilan tavoitteet ja haasteet sekä hivenaine- ja vitamiiniruokinta. Sopiva- rehut ja -kivennäiset päivitetään jokaisen tilauksen yhteydessä, jolloin pystytään nopeasti reagoimaan kotoisten rehujen ravintoaine- ja riittävyysmuutoksiin. Sopiva-ruokinta on tehokas keino ottaa jo tehtyjen investointien hyödyt täysimääräisesti käyttöön.

Jokainen tila on erilainen - valitse Sopiva!

Partner: 

Kommentit