Olet täällä

Kaupunkikierros, keskuspuisto, tori ja Lions Head -vuori lauantaipäivän ohjelmassa

Kumipuu keskuspuistossa. Asiantuntijan mukaan haasteellinen motokuskille.Lasarus oli autoineen odottamassa aamukahdeksalta innokasta joukkoa lauantaiaamun kaupunkikierrokselle. Ensin ajeltiin keskustassa ja sitten käveltiin keskuspuistossa. Ajon ja kävelyn aikana Eugene kertoi useista, hyvin merkittävistä rakennuksista ja henkilöistä, jotka olivat saaneet patsaan saavutustensa johdosta. Eugene tuntui olevan hyvin kiinnostunut patsaiden ja rakennusten taustoista, mutta siihen se mielenkiinto taisi sitten joukossamme lopahtaakin. Katsastettiin siinä sivussa presidentin virka-asuntokin, tosin sopivalta etäisyydeltä rauta-aidan takaa. Eugenen mukaan presidentti ei virka-asunnollaan (työpaikallaan) paljonkaan käy, kun ei oikein ole muilta harrastuksilta aikaa työntekoon.

Presidentin virka-asunnon keskiosa

Niin usealta taholta (sekä valkoisilta että tummaihoisilta) täällä kuulee negatiivista palautetta valtionhallinnosta että täytyy arvostelussa olla jotain perääkin, vaikka toisaalta ainakin Eugenella vaikuttaisi olevan lievää asennevammaisuuttakin. Omien havaintojeni ja saamani ystävällisen kohtelun perusteella olen muodostanut käsityksen, etteivät mustat ainakaan niin saamattomia ja laiskoja ihmisiä ole kuin Eugene antaa ymmärtää. Pikemminkin päinvastoin. Esimerkiksi hotellimme läheisyydessä olevalla telakalla etenevät maalaustyöt merkittävästi nopeammin mitä olen nähnyt Suomessa sen tarkemmin Tavaravalikoimaa torillatelakoita erittelemättä, ettei ammattiyhdistysliike rupea syyttelemään.

Keskuspuistosta suuntasimme torille, joka oli täynnä vieri vieressä olevia kojuja täynnä afrikkalaista käsityötä ja muuta tavaraa. Täällä esineet näyttivät hyviltä ja mielenkiintoisilta, mutta jos niitä hankkii kotiin tuotavaksi, ne lienevät useimmilla muutaman viikon pölyttymässä jossakin näkyvässä paikassa, siirtyvät sitten varastoon jota kautta hävitettäväksi. Aikaisemmista kokemuksista oppineena palasin tältä rastilta tyhjin käsin autolle.

Iloista musisointia Waterfront-kauppakeskusken edustallaKävelyllä muslimikaupunginosassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agrimarketin vaatemannekiinit - yläkulmassa taustalla Mandelan vankilasaariTorilta etenimme maustekaupan kautta Lions Head -vuorelle vastapäätä Table Mountainia. Mahtavat näköalat täältäkin merelle ja kaupungin yli pöytävuorelle. Tulinpa siellä kuvauttaneeksi itseni herrasmiehen, joka hankki paikallisen Agrimarketin mallistosta samanlaisen kokopuvun kuin minäkin, kanssa. Taustalla horisontissa oli Mandelan vankilasaari. Voi vain todeta, että onpa Ollilla hyvä maku (tai sitten Katriinalla).

Pöytävuori lauantaiaamuna

 

Kaupunkikierroksen jälkeen oli vapaata aikaa jota itsekukin vietti parhaaksi katsomallaan tavalla. Joku kuljeskeli kauppakeskuksissa, joku katseli Waterfrontin ranta-alueilla musiikki- ja tanssiesityksiä, ja useat nautiskelivat iltapäivän lopuksi vaahtokylvyistä hotellihuoneistoissaan. Täällä on siitä merkillinen hotellihuone, että olohuoneesta on suora näkyvyys WC-, suihku ja ammetilaan, ja tietenkin myös toisinpäin. Kelpasi siinä katsella ammeesta paikallisia (runsas 20) tv-kanavia.

 

Näkymä hotellihuoneesta kylppäriin... ja päinvastoin

 

 

 

 

 

 

 

 

Äänenvoimakkuuden  tarkkailuaIllalla oli (tämän reissun) viimeinen yhteinen illallinen. Se nautittiin  Waterfrontin kreikkalaisravintolassa. En tiedä johtuiko meistä vai muista, mutta paikalle tuli myös paikallinen viranomainen tarkkailemaan äänen voimakkuutta. Kohtuudessa, eli alle 80 desibelin pysyttiin.

Maassa missä olut maksoi euron, viinipullo neljä, konjakkipullo 10 ja on vesipula on helppo valita oikeat ruokajuomat. Mitä enemmän maataloustuotantoon maailman eri kolkissa tutustuu, sitä vakuuttuneemmaksi tulee veden riittävyyden merkityksestä tulevaisuudessa. Siksi olen tälläkin matkalla oppinut entistä säästäväisemmäksi veden käytön suhteen ja nautiskellut ruokajuominakin erinomaisia täkäläisiä viinejä ja oluita. Ihan niin kuin koko seurue.

Kiitos mahtavalle matkaseuralle, Juhanille valmistelu-, tulkkaus- ja matkanjohtotöistä sekä Hankkijalle mahdollisuudesta toteuttaa tämäkin unelma.

Matkalaiset illallisella

 

Partner: 

Kommentit