Olet täällä

Röyhyääkö pellollasi Nyhtökauran alku?

Kauran suosio on noussut arvoon arvaamattomaan. Sen vetoon on vastattu niin tuottajien kuin teollisuudenkin päässä. Kauran suosio näkyy myös ensi vuoden kylvöaloissa. VYR:in viljelijäkyselyssä selvisi kauran aiottujen viljelyalojen kasvun olevan paikallisesti jopa yli 10 % viime vuoteen verrattuna.

Myös hyviä uusia lajikkeiden on saatu markkinoille. Lajikevalinnoilla voidaankin tasata säiden tuomia haasteita ja tietenkin myös suunnitella etukäteen kauran käyttötarkoitus. Kaura sopii oikein loistavasti pohjoisiin oloihimme ja viljelyn kilpailijamaita ei mittavassa määrin ole. Lisäksi kauran viljely on meillä suomalaisilla hyvin hanskassa.

Tämä on huomattu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kaura on vientituotteenamme vertaansa vailla. Sitä halutaan Euroopassa niin myslipatukoihin ja aamiaispöytiin kuin työpaikkalounaillekin.

Kauralle on etsitty myös uusia käyttötarkoituksia. Nyt uutena ja suosittuna innovaationa on nyhtökaura. Ja mikä parasta, myös kuluttajat ovat löytäneet ko. tuotteen. Ensimmäinen myyntierä meni kuin kuumille kiville - muutamassa minuutissa. Monet kahdensadan henkilön jonossa jäivät myös nuolemaan näppejään.

Tuotteistamalla oma kauramme helmeksi tuotteeksi saadaan sen suuret ja moninaiset kasvumahdollisuudet täysimittaisesti käyttöön.

Nyt nostamaan supisuomalainen pohjoinen superfuudimme mustikan ja monen muun rinnalle.

Lisää Kaura-asiaa Farmitissa

Kommentit

C-man

Jokos on onnistuttu jalostamaan entinen hukkakaura kauppakelpoiseksi tuotteeksi, sehän korjataan nyhtämällä ihan käsityönä. Toivottavasti ei aleta jalostamaan hukkakauraa että edes sen viljelyvarmuus säilyisi.