Olet täällä

Otatko kasvinsuojeluhaasteen vastaan?

Siinä missä lääkärit ja tiedeyhteisö painivat kaikille antibiooteille resistenttejä superbakteereita vastaan, me kasvinsuojelualan yritykset, tutkijat ja viljelijät kohtaamme jopa täällä Suomessa enenevissä määrin rikkakasveja, joita ei saa torjuttua gramma-aineilla  tai  tuholaisia jotka on mahdotonta saada kuriin ruiskutuksilla. Lisäksi muualla Euroopassa esimerkiksi strobit eivät enää tehoa moniin tärkeisiin viljan satoa verottaviin kasvitauteihin. Kasvinsuojelu on intensiivisen maatalouden yksi avaintekijöistä jonka avulla tuotetaan laadukasta ja määrällisesti korkeaa satoa,  ja jos menetämme tärkeitä työkaluja käytöstä, tulee kustannukset kasvinsuojelun osalta nousemaan ja haasteet kasvamaan.

Siispä haastamme kaikki viljelijät toimimaan monipuolisen kasvinsuojelun puolesta omalla tilallaan. Kestävien rikkakasvien ja kasvitautien synty tapahtuu yksittäisillä tiloilla liian yksipuolisen torjunta-aineiden käytön ja mitättömän viljelykierron vuoksi. Resistenssi alkaa yhdeltä lohkolta ja  leviää tilan lohkoilla työkoneiden ja tuulen mukana. Jokainen voi siis vaikuttaa oman tilan tilanteeseen viljelykierron, viljelyteknisten ja kasvinsuojeluaine valintojen kautta.

Viljojen kasvitautien torjunnassa on jatkossa mahdollista käyttää uudentyyppisen tehoaineryhmän valmisteita. SDHI-tautiaineet tulee ottaa mukaan osaksi tautien torjuntaohjelmia. Bayerin uudet Xpro-valmisteet sopivat yksin käytettäväksi viljoille. Ne sisältävät kahden tehoaineryhmän tehoainetta jo valmiiksi ja eivätkä sisällä strobia. Sen lisäksi, että ne torjuvat taudit tehokkaasti pitkällä suoja-ajalla, niitä käytetään ehkäisemään strobeille kestävien tautien syntyä.

Monipuolinen kasvinsuojelu on tilakohtainen valinta ja mahdollisuus!

Kommentit