Olet täällä

Aurinkoinen kesä suosii sokerijuurikasta – katse jo myöskin vuodessa 2017

Sokerijuurikkaan vinkkelistä kevät 2016 ei ollut erityisen aikainen. Huhtikuun puolella kylvöjä tehtiin erittäin vähän. Kuitenkin toukokuun ensimmäinen ja toinen viikko olivat erinomaisia juurikkaan kylvön suhteen. Valtaosa kylvöistä saatiin tehtyä n. 8-10 kylvöpäivän kuluessa, siis ennätysnopeasti. Juurikkaiden taimettuminen on ollut myös erittäin tasaista johtuen mm. lohkojen sopivasta kosteustilanteesta ja aurinkoisesta toukokuusta. Aurinkoinen ja lämmin kasvukausi on jatkunut siitä eteenpäin, mikä antaa odottaa hyvää kokonaissokerisatoa.

Ja kotimaista sokeria todella toivomme korjattavan ennätysmäärän. Lanseerasimme keväällä 2016 100 % suomalaisen taloussokerin. Vastaavaa tuotetta ei ole ollut saatavilla pitkään aikaan. Uuteen tuotteeseemme voit tutustua tästä linkistä.

Olemme myös tehneet videon suomalaisen sokerijuurikkaan matkasta pellolta sokeripakkaukseen. Uuden videomme voit käydä katsomassa täältä.

Muutosten vuosi 2017

Viljelyvuodelle 2017 sokerikiintiöt poistuvat ja tuotanto vapautuu koko EU:n alueella. Suomen maakiintiö vastaa nykyisellään vain noin 45 % kotimaisesta kulutuksesta. Tilaa kasvulle on siis voimakkaasti. Meidän tavoitteenamme on saada kasvatettua suomalaista sokerintuotantoa aina 100.000 tonniin käyntikaudessa, nykyisen 81.000 maakiintiön sijasta. Olemme investoineet voimakkaasti Säkylän tehtaaseemme tämä tuotantotavoite suunnitelmissa.

Tänä vuonna olemme mm. rakentaneet koko vastaanottopihan uudelleen vastaamaan moderneihin toimintatapoihin. Tämä investointi on merkittävin Säkylän tehtaalla pitkään aikaan. Juurikaspihalla tapahtuva juurikaskuormien purku tapahtuu tästä käyntikaudesta eteenpäin ilman vesitykkejä, jolloin toiminta pihalla nopeutuu ja juurikkaat tekninen laatu pysyy hyvänä.

Jotta pääsemme tuotantotavoitteeseemme, haemme voimakkaasti lisää pinta-alaa sokerijuurikkaalle. Tämä tarkoittaa juurikaspinta-alan kasvattamista nykyisillä sopimusviljelijöillämme, mutta haemme mukaan myös uusia viljelijöitä.

Tervetuloa mukaan!

Partner: 

Kommentit