Olet täällä

Säilöntäainepakko

Taas on se aika vuodesta kun monet suomalaiset pohtivat laittaako autonsa alle nastat vai kitkat. Tällä kysymyksellä on monta yhtäläisyyttä nurmen säilöntään. Kuvitellaan, että nastat on yhtä kuin happosäilöntäaine ja kitkat yhtä kuin biologinen säilöntäaine.

Monet ovat tottuneet happoihin (=nastoihin) ja pitävät niitä ainoana oikeana ratkaisuna. Ja kun kelit ovat haasteelliset hapot (=nastat) toimivat aina. Etenkin kylmissä olosuhteissa hapoilla (=nastoilla) on selkeä etu muihin vaihtoehtoihin nähden. Nopea pH:n lasku (=lyhyt jarrutusmatka) on joskus tarpeen. Hapoilla (=nastoilla) lienee myös joitain vähemmän hyviä ominaisuuksia, koneet kuluvat kun happo syö rautaa (= tien pinnat kuluvat nastoilla). Happojen käyttö on hieman työläämpää koska isoja massoja joudutaan liikuttelemaan tilapäässä ja varamaan hapoille varastotilaa (=nastat pitävät yleensä hieman enemmän melua ja käyttömukavuus ei tässä suhteessa ole paras mahdollinen)

Biologiset säilöntäaineet ovat vallanneet alaa nurmen säilönnässä (=yhä enemmän on alettu suosia kitkoja). Suotuisissa olosuhteissa, kun kuiva-aine on riittävä, biologisilla tehdään vähintään yhtä hyvää rehua kuin hapoillakin (=hyvissä olosuhteissa kitkoilla pärjää täysin). Käyttömukavuus biologisilla (=kitkoilla) on kiistaton etu. Onhan biologisillakin (=kitkoillakin) omat murheensa. Kun olosuhteet yllättävät rehuntekijän (=autoilijan) ja sateelle (=mustalle jäälle) ei näy loppua voi olla että muut ratkaisut toimivat biologisia (=kitkoja) paremmin.

Maailma ei ole mustavalkoinen, siksi Hankkija tarjoaa asiakkailleen vaihtoehtoja. Meillä on myynnissä sekä happoja, että biologisia säilöntäaineita nurmirehun säilöntään. Molemmilla päästään hyvään lopputulokseen ja paljon on tietenkin olosuhteista ja rehuntekijästä kiinni. Tärkeintä on muistaa käyttää säilöntäainetta (=renkaita) jotka on suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin. Sellaisia ovat Hankkijan Prima, AIV hapot ja biologisista Feedtechin maitohappobakteerivalmisteet. Nyt samalla kun vaihtaa renkaita, kannattaa miettiä myös tulevan satokauden säilöntäainevalinta, nyt aineet ovat edullisimmillaan (= varmaan myös kesärenkaat nyt edullisia). Jos vielä kiirehdit tilaustasi lokakuussa, saat parhaat edut!

 Ja niille onnettomille jotka yrittävät toimia ilman säilöntäaineita (=ajaa talven ilman talvirenkaita) ottavat siinä ihan järjettömän riskin epäonnistua, julistetaan tulevalle kaudelle säilöntäainepakko!

Partner: 

Kommentit