Olet täällä

Tykkää tästä

Sosiaalinen media eli some on tullut jäädäkseen. Sen voima on käsittämättömän suuri ja siitä on paljon hyötyä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Haittojakin tietysti on, mutta ne ovat suurelta osin myös itsestä kiinni.

Itse olen kuulunut yhteen suosituimpaan sosiaalisen median kanavaan Facebookiin noin 8 vuotta. Aluksi olin jyrkästi ”naamakirjaa” vastaan. Lopulta liittyessäni siihen vannoin, että kuvia en sinne ainakaan laita. Nyt huomaan käyttäväni Facebookia päivittäin - pääsääntöisesti henkilökohtaisesti, mutta myös edustamani yrityksen nimissä. On mahtavaa huomata, että erityisesti maaseudun ihmiset ovat aktiivisia somessa. Siihen löytyy varmaan luonteva selitys sillä, että ns. oikeat kanssakäymiset kollegoiden tai kavereiden kesken jäävät töiden ja kiireen keskellä vähäisiksi. Minulle parasta ja mielenkiintoisinta Facebookin antia on juuri tästä syystä ns. Maajussit-ryhmä, jossa on jäsenenä jo yli 8 000 maatalouden parissa työskentelevää. Seuraan ryhmää ilolla, ja tietysti myös paikoin itsekin osallistun eri keskusteluihin. Ryhmässä jaetaan tavallisen maajussin tai -jussittaren ilot sekä murheet, pohditaan viljelytekniikoita tai koneinvestointeja, kerrotaan vitsejä, ”herutetaan” itsetunnon kohotusta, jaetaan kuvia mielenkiintoisista tapahtumista/paikoista jne. Ylläpidolle annan asiasta isot respectit, sillä vaikka välillä meinaa ns. mopo karata, on keskustelu saatu pidettyä sellaisena, ettei mielensäpahoittajia juurikaan ole. Ryhmässä vallitsee todellinen ryhmähenki ja sen ansiosta on luotu useita pysyviä ystävyyksiä ja naurun muodossa tullut ansaittua lisää useita elinvuosia. Tuollaiselle ei voi muuta kuin peukuttaa! Vastaavanlaisia ryhmiä on monia muitakin ja tietysti henkilökohtainen kanssakäyminen omien kavereiden kanssa on somessa todella helppoa. Saattaa vain arvailla kuinka monta syrjäytymistä tms. somen avulla on saatu vältyttyä.

Yrityksille sosiaalinen media on mahtava mahdollisuus kertoa omasta arjestaan tai markkinoida omia tuotteitaan/palvelujaan. Junkkarillakin on käytössä mm. LinkedIn, YouTube, Facebook ja Instagram, joista on helppo seurata Junkkarin ajankohtaisia kuulumisia. Nuo kanavat ovat myös jälkimarkkinoinnin osalta äärettömän tärkeitä. Asiakaspalautteet nimittäin leviävät sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Tohdinkin väittää, että sosiaalisessa mediassa aktiiviset yritykset hoitavat myös jälkimarkkinointinsa esimerkillisesti. Siihen mekin Junkkarilla pyrimme!

Kannattaa kuitenkin muistaa, että sosiaalisessa mediassa kerrotaan vain ne asiat, mitä itse halutaan. Monesti siellä annetaan liian siloteltu kuva asioista ja se vääristää mielikuvia. Mikään ei siis kuitenkaan voita kasvokkain rupattelua hyvän ystävän kanssa, jolle voi kertoa elämästään myös niitä ei niin herkullisia puolia. Eräs ystäväni paikallisessa MTK:n julkaisussa muistuttikin, että on tärkeää ottaa joskus kahvipaketti kouraan ja lähteä naapuriin/ystäville kahvittelemaan. Näin joulun alla siihen on luonteva tilaisuus joulumuistamisten viennin lomassa tai ihan muuten vaan.

Loppuun vielä aiemmissa blogeissani lupaamani maatalouden kannattavuusvinkki, joita soisi edelleen näkevän useammaltakin taholta kirjoitettuna. Lienee sanomattakin selvää, että ostetaan kaikki joulupöytään vain suomalaista kinkkua. Suomalainen tuottaja saa siitä edes hiukan palkkaa kovalle työlleen, ja ostaja taas maailman puhtainta kinkkua, hyvän mielen ja täyden vatsan. Tykkään!

Kommentit