Katja Alhonoja
19.12.16

Yara Kotkaniemi harjoittelupaikkana

Vuosi 2016 alkaa olla takana päin ja ensi kesän kasvukausi alkaa jo vallata ajatuksia. Koetoiminnan suunnittelu alkaa vuoden vaihteen jälkeen toden teolla, kuten uusien harjoittelijoiden rekrytointi

Vuosi 2016 alkaa olla takana päin ja ensi kesän kasvukausi alkaa jo vallata ajatuksia. Koetoiminnan suunnittelu alkaa vuoden vaihteen jälkeen toden teolla, kuten uusien harjoittelijoiden rekrytointi. Yara Kotkaniemen tutkimustilalla työskentelee vakituisesti 5 henkilöä ja kasvukaudella harjoittelijoita palkataan 6-7 henkeä vuodesta riippuen.

Moni yaralainen on ”kotkaniemestä tuttu”. Osa meistä työskentelee edelleen Kotkaniemessä koetoiminnan parissa, lisäksi entisiä kotkaniemen harjoittelijoita työskentelee niin myynnin kuin markkinoinnin tehtävissä.

Itse sain harjoitteluvuosiltani paljon niin ammatillisesti kuin sosiaalisesti. Harjoittelijoiden tehtäviini kun kuului, noh, lähes kaikki maatilan ja koetoiminnan työt, oman mielenkiinnon mukaan. Tuo oma mielenkiintoni painottui enemmänkin koetoimintaan ja työtehtäväni liittyivätkin kenttäkokeilla tehtäviin toimenpiteisiin ja kokeiden havannointiin. Mutta tuli ensimmäisenä vuotena opeteltua traktorilla ajaminenkin, etukuormaajan käyttö, metsätyöt jne. Ne tuntuivat merkittäviltä jutuilta tuolloin, ja on noista taidoista vielä nykyäänkin täällä Kotkaniemessä hyötyä. .. Voinkin sanoa, että opiskelujeni aikaiset harjoitteluvuodet Kotkaniemen tutkimusasemalla tarjosivat eturivin paikan niin käytännön peltoviljelyn että pelloilla tehtävän kasviravitsemuksen tutkimuksen parissa.

Lyhyt kyselykierros kollegoilta, mitä heille jäi mieleen Kotkaniemen harjoittelusta, sai aikaan positiivisen ja lähes tunteellisen muistelon. Silloiselle Mustialan opiskelijalle Antti Pakkaselle kesät ovat jääneet mieleen toki työntäyteisinä, mutta myös huolettomana aikana. Maatilan kasvatti sai käyttöönsä uusimman tekniikan ja sai oppia mm. uusimmista kylvö- ja lannoitustekniikoista.

Elina Sepälle Kotkaniemen kesistä jäi mieleen ihmiset. Kotkaniemi oli kuin lintukoto ja siellä työskentelevät ihmiset olivat kuin perhettä. Oli mukava toimia heidän kanssaan yhteistyössä ja oppia yhdessä, seurata kasvukauden etenemistä ja mitä uutta jokainen uusi kasvunvaihe toi koeruuduilla. Syksyllä Viikkiin palatessa oli monta havaintoa ja juttua opiskelukavereille kerrottavana.

Heräsikö mielenkiinto, tai haluatko vinkata opiskelijaa? Nyt on haku auki.

Käy katsomassa Yara Suomessa olevat avoimet harjoittelupaikat

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja