Olet täällä

Uusinta tutkimustietoa hevosalalla!

Vilomix Finland Oy:n hevosille suunnatussa TalliPro-sarjassa on tuotteita hevosen mahan toiminnan ja hyvinvoinnin tukemiseen, sillä erilaiset mahavaivat ja mahahaava ovat yksi hevosten yleisimmistä ongelmista. Juuri valmistuneet tieteelliset tutkimukset osoittavat rehujemme toiminnan! 

Hevosen hyvinvointi ja terveys on jokaisen hevosenomistajan ykkösprioriteetti. Vain hyvinvoivan ja terveen hevosen kanssa saa aikaiseksi haluttuja tuloksia; ovat halutut tavoitteet sitten korkeammalla tasolla tai enemmänkin harrastemielessä asetettuja. Hevonen on arvokas eläin ja sen ylläpitokustannukset nousevat korkeiksi. 

Tutkimustietoa rehuista on valitettavan vähän.  Vilomix Finland Oy:n valikoimasta löytyy useita eri täydennysrehuvaihtoehtoja ja hevosen mahan hyvinvointi on ollut etusijalla useiden tuotteidemme kehityksessä. Mahahaava on yksi hevosten yleisimmistä ongelmista. Hevosen maha erittää happoja jatkuvasti ja ruokintavälien aikana mahan pH saattaa laskea turhan matalalle. Kilpahevoselle lisästressiä aiheutuu valmennuksesta ja kilpailumatkoista.  Mahahaavan lääkinnällinen hoito on kallista ja siksi parasta olisi, kun mahan toimintaa pystyisi tukemaan ruokinnallisin keinoin ja täydennysrehujen avulla. Juuri valmistuneet tutkimustulokset todistavat rehujemme toimivan.

Keväällä 2017 teimme yhteistyössä ranskalaisen Lab To Fieldin kanssa tieteellisen tutkimuksen* TalliPro Activen ja TalliPro MultiEffectin vaikutuksesta hevosen mahahappojen puskurointikykyyn ja mahassa muodostuvien aineenvaihduntatuotteiden, haihtuvien rasvahappojen ja maitohapon, muodostumiseen. Tutkimukseen osallistui ranskalaisia ravihevosia ja ruokinta perustui kauraan ja heinään. Saatujen tulosten mukaan nämä rehut puskuroivat tehokkaasti mahahappoja (taulukko) ja vähensivät mahassa muodostuvan maitohapon määrää.  Näiden tutkimustulosten perusteella voimme lämpimästi suositella TalliPro Activea ja MultiEffectiä tukemaan hevosten mahan hyvinvointia!

*In vitro efficacy of a commercial antacid on equine gastric ecosystem. Lab To Field, Ranska, 2017.

Kommentit