Olet täällä

Rakas joulupukki

Joulu on jo aivan ovella ja jäi viime tippaan, mutta kirjoitamme sinulle kuitenkin. Ehkä parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Vuosi on mennyt mukavasti, olemme yrittäneet olla kilttejä ja meillä olisi sinulle muutama harras toive ensi vuodeksi.

Kylmä ei ole mukavaa,

mutta talvella pitäisi olla lunta ja pakkasta, jotta pellot kantaisivat kalkkivaunuja ja urakoitsijoiden olisi mukavampi ajella kuormia asiakkaille. Viime talvi oli tältä osin muuten oikein sopiva, mutta lumen puute koetteli sekä urakoitsijoiden että koneiden niveliä. Sinä, jos kuka tiedät lumen helpottavan talvista kulkua.

Lämmin on mukavaa,

ja sitä oli menneenä vuonna vähän, surkean vähän. Ensi vuonna tarvitaan aikainen kevät, kuuma kesä ja pitkä kuiva syksy. Ei tätä kenenkään hermot muuten kestä. Anna vaan auringon paistaa.

Raha ei tee onnelliseksi,

mutta viljelijät tarvitsisivat piristysruiskeen maataloustuotteiden hintoihin. Maito, liha ja leipä ovat hintansa väärtejä ja pienikin parannus tuottajahintoihin toisi kaivattua valoa sekä korvien väliin, että kukkaroon.

Emme tietenkään rohkene neuvoa sinua omassa työssäsi, mutta tässä ei nyt auta mikään näivettynyt indeksikorotus. Jotain rajumpaa pitää keksiä. Maaseutu ei elä ja kehity tappiolla.

Sähköautot ovat kivoja,

mutta maalla mennään löpöllä ja sen hinta ei saisi nousta. Maailmassa pitää pysyä rauha. Siksi voisit ajella porollasi Aasian kautta Amerikasta Eurooppaan, tarkastella tilannetta ja katsoa lahjalistat vielä kerran läpi. Meillä on aavistus, että kaikki aikuiset eivät ole olleet kilttejä.

Joulupukin ikää

ei tiedä kukaan, mutta Nordkalk täyttää ensi vuonna 120 vuotta. Mieti, yli sata vuotta kalkkia Suomen pelloille, rakennuksille ja teollisuuteen.  Tämä on jo lahja sinänsä ja päivänsankari on iloinen, mutta tykkää aina isoista pehmeistä yllätyspaketeista, jos rekeesi on sattunut sellaisia jäämään.

Ei meillä muuta.

Kun kuljet maailmalla, kiitä meidänkin puolesta kaikkia kuluneesta vuodesta, toivota asiakkaillemme hyvää joulua sekä menestystä tulevalle vuodelle ja aja varovasti.

Nordkalk Oy Ab

Partner: 

Kommentit