Olet täällä

Ota taloutta sarvista kiinni – WebWakalla maatalouden kirjanpito onnistuu helposti ja nopeasti

WebWakka on Mtechin tarjoama ohjelmisto taloushallinnon työkaluksi. Nykyaikainen kirjanpito-ohjelmisto tuo turvaa, helppoutta ja varmuutta tilan talouden seurantaan ja hallintaan.

Maatalouden haasteelliset viime vuodet ovat entisestään painottaneet maatalousyrittäjien talousosaamisen tärkeyttä.

Viljelijän onkin kannattavaa panostaa maatalouskirjanpitoon ja taloudenhallintaan. Erityisen tärkeää olisi tarkastella kirjanpidon loppuraporttien lisäksi yrityksen rahavirtojen kulkua pitkin vuotta.

”Yrittäjällä pitäisi olla selkeä kuva omasta taloudestaan ja siitä, mikä on kannattanut ja mikä ei. On hankalaa suunnitella toimintaa eteenpäin, jos ei ole tietoa siitä, mitä on jo tapahtunut”, Wakka-ohjelmien tuotepäällikkö Jari Nevavuori Mtech Digital Solutions Oy:ltä muistuttaa.

Helpotusta pienen toimijan taloushallintoon

Taloushallinnosta ei kuitenkaan tarvitse tehdä hankalaa. Mtechin palvelutarjontaan kuuluva maatalouden kirjanpito-ohjelma WebWakka on kätevä taloushallinnon työkalu.

Ohjelmalla onnistuu kädenkäänteessä niin osto- ja myyntireskontra, sähköisten laskujen lähetys ja vastaanotto kuin palkanmaksukin. Myös verot saa näppärästi laskettua ja veroilmoituksen sähköinen lähetys onnistuu.

Lisäksi kuittien käsittely ja muiden pankkiasioiden hoitaminen helpottuu pankkiyhteyden avulla.

”Vain yhdellä tiliöinnillä kuitin tiedot saa välitettyä niin omaan kirjanpitoon kuin pankillekin”, Nevavuori toteaa.

Ohjelmisto soveltuu useille pienemmille yritysmuodoille ja onkin niille edullinen vaihtoehto.

WebWakan kohderyhmään sopii niin maa- ja metsätilat kuin maatalousyhtymätkin. Yritystilikartan sisältävä WebWakka Pro taas tukee toiminimien, pienempien osakeyhtiöiden ja avoimien yhtiöiden taloushallinnossa.

Pilvipalvelu tuo turvaa ja liikkumavaraa

Selainpohjainen ohjelmisto ei ole paikkaan sidonnainen vaan mahdollistaa käytön mistä vain, milloin vain. Se on myös turvallinen käyttää, koska varmuuskopiot ja päivitykset ovat pilvipalvelussa.

”Useinhan varmuuskopiot ovat juuri silloin tekemättä, kun niitä tarvitaan esimerkiksi tietokoneen rikkoutuessa. WebWakassa tiedot pysyvät aina ajantasaisina paikasta tai käytettävästä laitteesta riippumatta”, Nevavuori kertoo.

Pilvi mahdollistaa myös ohjelmiston käyttöoikeuden jaon useammalle käyttäjälle, jolloin kaikki osapuolet pääsevät kirjanpitoon käsiksi, esimerkiksi maatalousyhtymässä tai asiantuntijan kanssa asioidessa.

Ohjelmiston kehittäminen on jatkuva prosessi

WebWakkaan tehdään vähän väliä pieniä parannuksia niin käyttäjien pyynnöstä kuin ohjelmiston ylläpitäjän omien havaintojenkin pohjalta.

Esimerkiksi alkukesästä lanseerattu uusi puhelimeen ladattava lisäosa, WakkaKuitti, tuo helpotusta sekä itse kirjanpitonsa tekevälle että tilitoimiston ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön.

”WakkaKuitti mahdollistaa siirtymisen sähköiseen kirjanpitoon. Palvelu on ollut kaivattu ja sillä onkin jo runsaasti käyttäjiä”, Nevavuori kertoo.

Loppuvuodesta myös yksityisen elinkeinonharjoittajan tilinpäätöksen tekemisestä on tullut mahdollista lomakelisäysten myötä.

Webwakan uusin päivitys ottaa huomioon uuden tulorekisterin käyttöönoton: vuoden alusta alkaen ohjelmiston kautta tehdyn palkanlaskennan ja -maksun ohessa voi tehdä ilmoituksen palkka-, palkkio- ja luontoisetutiedoista uuteen tulorekisteriin.

 

Lue lisää Mtechin sivuilta.

Kommentit