Kari Kiltilä
04.11.19

Altian viljan vastaanotto uudistui lokakuun alussa

Kippiajanvarauksen merkitys on entistäkin tärkeämpi osa viljan toimituksessa, se on oikeastaan ensimmäinen vaihe viljan vastaanotossa.

Kippiajanvarauksen merkitys on entistäkin tärkeämpi osa viljan toimituksessa, se on oikeastaan ensimmäinen vaihe viljan vastaanotossa.

Altia Koskenkorvan tehtaan viljan vastaaotto uudistui tietojärjestelmämuutoksen myötä lokakuun alussa. Nyt viljan vastaanotto alkaa siitä, että viljan toimittaja varaa haluamalleen viikolle vapaana olevan toimitusajan netissä olevasta Altian Kippikalenterista. Varausikkunassa valitaan valikosta oikea sopimusnumero, jota vastaan vilja toimitetaan sekä täytetään muut kuormaa koskevat tarpeelliset tiedot. Kaiken ollessa valmista ajanvaraus vahvistetaan. Samalla viljan perushinta tulee sidotuksi varaushetkellä voimassa olevaan Altian markkinahintaan, ellei viljan hintaa ole jo aikaisemmin sidottu sopimuksella.

Viljarekan saapuessa varauksen mukaiseen aikaan Koskenkorvan tehtaan vastaanottoon, kuljettaja analysoi ja varmistaa viljan vastaanottolaadun hehtopainon ja kosteuden osalta. Kun laatu täyttää minimivaatimukset, kuljettaja valitsee kalenterista oman aikansa, syöttää ruudulle auton rekisterinumeron, viljapassin numeron sekä tarkistaa että muut tiedot vastaavat viljapassin tietoja. Tämän jälkeen hän merkitsee aikavarauksen toimitetuksi. Tällöin kalenterissa olevat tiedot siirtyvät Altian tietojärjestelmään. Viljan vastaanotto on alkanut, viljavaaka aktivoituu ja viljan kuljettimet lähtevät käyntiin. Kuljettaja lähtee kippaamaan kuorman vastaanottomonttuun.

Missing media item.

Ensimmäisten viikkojen jälkeen viljan kuljettajat ovat jo hienosti sinut uuden järjestelmämme kanssa. Nyt kun olemme saaneet varmuuden järjestelmän toimivuudesta, olemme taas siirtymässä ympärivuorokautiseen viljan vastaanottoon. Loppuvuoden aikana on toiveenamme saada sähköinen viljapassi käyttöön nykyisen toimintatavan rinnalle. Sähköinen viljapassi helpottaa entisestään kuljettajan toimintaa viljan vastaanoton aloittamisessa.

Olemme jälleen menneet askeleen eteenpäin viljaketjun digitalisaatiossa. Vielä on kuitenkin mahdollisuuksia kehittää asioita eteenpäin, askel askeleelta jatkossakin.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja