Olet täällä

Farmit on luotettava tietolähde

Oikea tieto on voima, joka luo uutta ajattelua ja mahdollistaa tehokkaan toiminnan kehittämisen. Viimeisten vuosikymmenten aikana uutta tietoa on kertynyt paljon, mutta ehkä vielä merkittävämpää on, että keinot tiedon jakamiseen ovat laajentuneet käsittämättömästi. Farmit on ollut edelläkävijänä uuden ja oikean tiedon välittämisessä suomalaisille viljelijöille jo vuosikymmeniä.

Aloitin työni Kemira Oy:ssä vuonna 1985. Silloin tieto välittyi maatalouden ammattilehtien kautta ja erilaisissa viljelijätilaisuuksissa yritysten edustajien esitelminä. Syksyllä tehty esitelmä aiheesta säilyi käyttökelpoisena lähes koko talvikauden. Ero nykyiseen on merkittävä, sillä nykyisin jokaiseen tilaisuuteen on räätälöitävä oma kuulijalähtöinen kokonaisuus uuden tiedon tulviessa.

1995 kuulin ensimmäistä kertaa jostain www/internetistä, jossa tietokoneet pystyivät keskustelemaan keskenään. Ihmettelin ”Kolumbuksen” edustajan intoa moisesta asiasta, jälkeenpäin on sitten selvinnyt, että tämä hiljainen signaali oli todellinen huuto tulevaisuudesta.

Farmit perustettiin 1999 ja sen syntysanat lausuttiin Kemiran innovaatiopäivällä noin 2 vuotta aiemmin. Farmit on hieno esimerkki suomalaisen maataloussektorin ennakkoluulottomuudesta. Vuosien aikana useat yritykset ovat liittyneet Farmitin yhteistyökumppaneiksi ja siten viljelijällä on ollut laadukkaan sääpalvelun lisäksi aina uusin tieto näppäimen päässä.

Farmitin vahvuus on edelleen se,  että sisältö on jäljitettävissä aina yritykseen tai henkilöön joka on sen tuottanut ja jolta voi tiedustella tarkemmin, mikäli joku asia jää vaivaamaan. Tämä on iso arvo nykyisessä liian paljon mielipiteisiin perustuvassa tiedonjakamisessa. Mielipiteen ja tiedon välillä on kuitenkin valtavan suuri ero.

Olen saanut tuottaa sisältöä Farmittiin sen alkuajoista lähtien ja lisäksi toimia  viime vuodet Kasvinviljelykanavan vetäjänä. Yhteistyö eri yritysten edustajien kanssa on ollut sekä mukavaa että opettavaista. Erityisesti mieleen ovat jääneet yhteiset maatalousmatkat ulkomaisiin näyttelyihin yhdessä viljelijöiden ja kumppanien kanssa.

Ajat muuttuvat ja ihmiset vaihtuvat. Nyt on aika toivottaa Farmitille, Farmitin lukijoille sekä yhteistyökumppaneille menestystä jatkossakin ja hyviä kasvukausia!

Partner: 

Kommentit